ΕΛΛΑΔΑ

Mεταναστευτικό: Στον Πειραιά αναμένονται 2 πλοία με πάνω από 4.000 πρόσφυγες

Mεταναστευτικό: Στον Πειραιά αναμένονται 2 πλοία με πάνω από 4.000 πρόσφυγες

Πάνω από 4.000 μετανάστες αναμένεται να φθάσουν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, από τη Μυτιλήνη. Εν τω μεταξύ ένταση υπάρχει στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων αφού χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα με κατεύθυνση τη Βόρεια Ευρώπη.Εν τω μεταξύ, στη Βουδαπέστη ο σιδηροδρομικός σταθμός έκλεισε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει προχείρως έως ότου μπουν στα τρένα που θα τους οδηγήσουν σε Αυστρία και Γερμανία.Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συρρέουν κατά χιλιάδες καθημερινά με στόχο να προσεγγίσουν τον ευρωπαϊκό Βορρά.

Καταγραφή και ταυτοποίηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ημέρες τα εμπλεκόμενα υπουργεία σχετικά με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, αναμένεται να απλοποιήσουν τις διαδικασίες σχετικά με τις ταυτοποιήσεις προσφύγων στα νησιά αλλά και τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προκειμένου να μπορέσει να γίνει μια πρώτη αποσυμφόρηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται και διάθεση τρίτου πλοίου για μεταφορά μεταναστών.
Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό "Κρήτη 1" που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για επισκευές στην Ουκρανία και αναμένεται στον Πειραιά πιθανότατα από Δευτέρα.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 1192 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 31 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα περιστατικά αυτά εκτυλίχθηκαν στα νησιά Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου, Κω και Μεγίστης.

Σχετικές ειδήσεις