ΕΛΛΑΔΑ

Γενική απεργία: Πού και πότε θα πραγματοποιηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Γενική απεργία: Πού και πότε θα πραγματοποιηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Γενική απεργία έχουν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετάσχουνσυνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Για τις 9:30 το πρωί της Πέμπτης, έχει προγραμματίσει τις προσυγκεντρώσεις του το ΠΑΜΕ, το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι προσυγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

· Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο-Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα-Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

· Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός-Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων.

· Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ,

· Στην Οδό Αθηνάς, στο ύψος της Ομόνοιας: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

· Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις