ΕΛΛΑΔΑ

«Καμίνι» η Αθήνα

«Καμίνι» η Αθήνα
Σύμμαχό τους τον καιρό θα έχουν όσοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να ξεκινήσουν από αυτό το Σαββατοκύριακο τις διακοπές τους...

Σύμμαχό τους τον καιρό θα έχουν όσοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να ξεκινήσουν από αυτό το Σαββατοκύριακο τις διακοπές τους.

Ο υδράργυρος από σήμερα ανεβαίνει σε ψηλά επίπεδα με το πρώτο κύμα καύσωνα να κάνει την εμφάνισή του. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 36 έως και 38 βαθμούς κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αίθριος με πολύ ζέστη, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεια 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η κίνηση στα οδικά δίκτυα των Εθνικών οδών είναι ήδη αυξημένη, ενώ μεγάλη κινητικότητα υπάρχει και στα λιμάνια της χώρας, αφού οι αδειούχοι του Ιουλίου ήδη έχουν ξεκινήσει να εγκαταλείπουν τις πόλεις τους.

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζει η Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας από το ύψος του Ρέντη μέχρι και την έξοδο της Αττικής οδού.

Πολλά προβλήματα λόγω της αυξημένης κίνησης αντιμετωπίζουν και οι ταξιδιώτες από την Αθήνα προς την Κόρινθο αφού και σε αυτό το δίκτυο παρατηρείται συμφόρηση.

Ακόμα περισσότερη όμως είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις εξόδους της Αττικής οδού προς Λαμία και Πειραιά, αφού οι αδειούχοι έχουν ξεκινήσει τις μαζικές αποδράσεις τους.

Συμφόρηση υπάρχει και σε πολλούς σταθμούς διοδίων, με τους ταξιδιώτες να ταλαιπωρούνται αρκετά, λίγο πριν τις στιγμές χαλάρωσης που θα τους προσφέρουν οι διακοπές τους.