ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με τις συλλήψεις των εθελοντών στη Χίο

Θρίλερ με τις συλλήψεις των εθελοντών στη Χίο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τις συλλήψεις την Τετάρτη (13/ 01/2016) από το Λιμεναρχείο Χίου τριών εθελοντών οι οποίοι φέρεται να δραστηριοποιούνται στο νησί για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, στην κατοχή των δύο –εκ των τριών- συλληφθέντων Ελβετών βρέθηκαν εκτός από 47 γραμμάρια χασίς και 12 σπρέι πιπεριού.

Σύμφωνα με το astraparis, αρχικά είχε συλληφθεί ένας 33χρονος Ισπανός, ο οποίος φωτογράφιζε σκάφος της Frontex στο λιμάνι της Χίου. Στη συνέχεια ο Ισπανός οδήγησε τους λιμενικούς στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από εγκαταλελειμμένο οίκημα στην οδό Μαρτύρων.

Εκτός των ατόμων που ήταν στον χώρο, από το οίκημα εξήλθαν κι άλλα άτομα που παρακολουθούσαν την διαδικασία της έρευνας και οι οποίοι – τελικά – μπήκαν ξανά στο οίκημα. Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο οι κινήσεις τους προκάλεσαν υποψίες στους λιμενικούς, οι οποίοι με την παρουσία εισαγγελέα και με τον αστυνομικό σκύλο «Λούνα» μπήκαν στο οίκημα, όπου μετά από έρευνα βρήκαν το χασίς και τα σπρέι πιπεριού.

Η υπόθεση με τον Ισπανό, ο οποίος και συνελήφθη, ακολουθεί διαφορετική πορεία, αφού ναι μεν παραπέμπεται για την φωτογράφηση, αλλά δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση ή σύνδεση με τους άλλους δύο.

Όλοι οι συλληφθέντες θα προσαχθούν σήμερα στην εισαγγελία Χίου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συλληφθέντες Ελβετοί, οι οποίοι διαμένουν σε εγκαταλελειμμένο οίκημα, στην οδό Μαρτύρων στη Χίο, φέρεται να παρασκεύαζαν φαγητό για τους πρόσφυγες και μετανάστες του καταυλισμού της Σούδας, αλλά – σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες – δεν φαίνεται ότι ανήκουν σε κάποια από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για το προσφυγικό στη Χίο.

Σχετικές ειδήσεις