ΕΛΛΑΔΑ

Νέα προσφορά της Cosco για τις μετοχές του ΟΛΠ

Νέα προσφορά της Cosco για τις μετοχές του ΟΛΠ

Eως την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, αναμένεται να έχει κατατεθεί από την Cosco η νέα βελτιωμένη προσφορά, για την αγορά του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, που έχει ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική εταιρεία ενδέχεται να αιτηθεί μίας μικρής παράτασης, δύο – τριών ημερών, την ώρα που στελέχη της εμφανίζονται προβληματισμένα, με αφορμή κίνηση της πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ, που ζητούν αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης και τονίζουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου, δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πηγές πάντως από το υπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνουν ότι η σύμβαση παραχώρησης σε επίπεδο κυβέρνησης έχει ολοκληρωθεί, και τονίζουν ότι «υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, αλλά θα είναι τέτοια που δεν πρόκειται να επηρεάσουν την οικονομική προσφορά».

Η σύμβαση παραχώρησης αναμένεται να εγκριθεί από τους μετόχους του ΟΛΠ αλλά και τη βουλή.

Σύμφωνα πάντως με κύκλους της κινεζικής πλευράς, η Cosco φαίνεται διατεθειμένη να βελτιώσει την προσφορά της και να δώσει τίμημα πολύ καλύτερο από την αξία της εισηγμένης. Η χρηματιστηριακή αξία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ανέρχεται σήμερα στα 364 εκατ. ευρώ.

Ήδη η κινεζική εταιρεία έχει δεσμευτεί για επενδύσεις ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά πέραν από αυτά που καταβάλλει για την αγορά των μετοχών.