ΕΛΛΑΔΑ

Τα γαϊδούρια της οργής! Προσέξτε με τι τετράποδο διαδηλώνετε - Πέφτουν πρόστιμα!

Τα γαϊδούρια της οργής! Προσέξτε με τι τετράποδο διαδηλώνετε - Πέφτουν πρόστιμα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας γάιδαρος επιστρατεύεται να διαδηλώσει εναντίον των Μνημονίων! Ίσως, όμως, είναι η πρώτη φορά που ένας γάιδαρος «τρώει» πρόστιμο για… παρακώληση συγκοινωνιών.

Ήταν την Παρασκευή (05/02/2016) όταν πυροσβέστες που πραγματοποιούσαν πορεία κατά του ασφαλιστικού, στο κέντρο της Αθήνας, επιστράτευσαν έναν γάιδαρο για να τονίσουν την… «γαϊδουρινή υπομονή» τους απέναντι στα σκληρά κυβερνητικά μέτρα.

Ο συμπαθής γαϊδαράκος συνοδευόταν στο κέντρο της Αθήνας από τον Κωνσταντίνο Παπαντώνη, πρόεδρο του Πανελλαδικού Σωματείου Συμβασιούχων και Πενταετών Πυροσβεστών. Μάλιστα, στην πλάτη του –όχι ο πυροσβέστης – αλλά ο γάιδαρος, είχε και μία αυτοσχέδια ταμπελίτσα που έγραφε: «Κύριοι, η γαϊδουρινή υπομονή μας, έχει τελειώσει».

Ο σκοπός ήταν, ο γάιδαρος να φτάσει στη Βουλή. Δεν πρόκαμε καθώς τον «συνέλαβαν» αστυνομικοί της ΕΛΑΣ.
Όπως εξήγησε ο Κωνσταντίνος Παπαντώνης στο Mega, επιβλήθηκε για πρόστιμο στον ίδιον, ύψους 200 ευρώ, για παρακώλυση συγκοινωνιών.

«Η αρχική σκέψη από τους άνδρες της ΕΛΑΣ ήταν «να βρουν ότι κακοποιήσαμε το ζώο, αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, μετά βρήκαν την πατέντα παρακώλυσης συγκοινωνίας. Εμείς πήραμε τον γάιδαρο στο πεζοδρόμιο για να πάμε στη Βουλή. Αν απαγορεύεται να κυκλοφορείς με τετράποδο στο πεζοδρόμιο, να μας το πουν για να το ξέρουμε», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Παπαντώνης.

Πάντως, ο συγκεκριμένος γαϊδαράκος, όπως υποστήριξε ο συνοδός του, είχε πρωταγωνιστήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το 2009!

σ.σ., για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Κωσνταντίνος Παπαντώνης είναι πατέρας τριών παιδιών και ζει με μισθό που δεν ξεπερνά τα 900 ευρώ.

Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός γαϊδαράκος που επιστρατεύεται για να διαδηλώσει εναντίον της εξουσίας.

Τον περασμένο Ιούλιο, την περίοδο που άναβαν τα αίματα λόγω δημοψηφίσματος, ένας νεαρός κάτοικος της Λευκάδας είχε κρεμάσει στο γάιδαρο του, μία ταμπέλα με ένα «μεγαλοπρεπές»… «ΟΧΙ»!

gaidaros1

Τότε, βέβαια, που τα πράγματα ήταν μάλλον αλλιώς και το Μνημόνιο 3, δεν είχε ψηφιστεί ακόμη, ο συμπαθής εκείνος γάιδαρος το’ χε γλιτώσει το πρόστιμο.

Πλέον, όμως, δεν γλιτώνουν από την... προστιμο – καταιγίδα ούτε τα γαϊδούρια!

Σχετικές ειδήσεις