ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα Τρίτη στον Πειραιά

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα Τρίτη στον Πειραιά

Πρόσφυγες και μετανάστες από τη Χίο και τη Μυτιλήνη μετέφερε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, στο λιμάνι του Πειραιά, νωρίς το πρωί της Τρίτης (09/02).

Σε επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά, φιλοξενούνται οι περισσότεροι από τους 1.034 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν σήμερα το πρωί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue Star 1", από τη Χίο και τη Μυτιλήνη καθώς λόγω των αγροτικών μπλόκων δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη.

Τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη έχουν αναλάβει στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, η επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές.

Παράλληλα σήμερα, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων υπουργείων φορέων και δημάρχων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Θοδωρή Δρίτσα και τη συμμετοχή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου.

Θέμα συζήτησης στη σύσκεψη, θα είναι η οργάνωση της προσωρινής ολιγοήμερης παραμονής προσφύγων και μεταναστών σε χώρους στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού.

Σχετικές ειδήσεις