ΕΛΛΑΔΑ

Αγανακτισμένα... ταξί στο Σύνταγμα!

Αγανακτισμένα... ταξί στο Σύνταγμα!
Ραντεβού για αύριο έδωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους...

Ραντεβού για αύριο έδωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Αντιπροσωπεία των οδηγών ανέβηκε στη Βουλή προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα του, προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση.

Στη συνέχεια οι αυτοκινητιστές αποχώρησαν από το Σύνταγμα, δίνοντας ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις αύριο. Ωστόσο δεν έκαναν γνωστό προς τα που θα κατευθυνθούν, δίνοντας μόνο ραντεβού στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 08.30.

Χιλιάδες ταξί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από τη Βουλή προερχόμενοι από το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» όπου το πρωί προχώρησαν σε αποκλεισμό τους.

Απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε στους δρόμους της Αθήνας λόγω της μηχανοκίνητης πορείας περίπου 4.000 ιδιοκτητών ταξί από τον Πειραιά προς το Σύνταγμα και από το αεροδρόμιο προς το κέντρο μέσω της Αττικής οδού.

Οι ιδιοκτήτες από νωρίς το πρωί απέκλεισαν τις πύλες εισόδου του λιμανιού του Πειραιά, προκαλώντας κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους.

Ίδια εικόνα και στην Αττική οδό, με τους οδηγούς να άρουν τον αποκλεισμό της πύλης εισόδου και να κατευθύνονται προς το κέντρο της Αθήνας.

Κόλαση η πρωτεύουσα

Η ταλαιπωρία και το κυκλοφοριακό κομφούζιο μεταφέρονται σταδιακά στο κέντρο της πόλης.

Ουρές χιλιομέτρων, αυτοκίνητα καθηλωμένα, εργαζόμενοι σε κατάσταση νευρική κρίσης και ταξιδιώτες ταλαιπωρημένοι, συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής μέρας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, λόγω της 48ωρης απεργίας των ιδιοκτητών ταξί οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Για ακόμη μια φορά το μεγάλο θύμα είναι ο τουρισμός, που δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί από τους λίγους κλάδους που αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο κράτος, μιας και δεν έχει πληγεί ακόμα σημαντικά από την οικονομική κρίση.

Η κατάσταση χάους σε λιμάνι και αεροδρόμιο προκάλεσε μάλιστα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, λόγω του αποκλεισμού από οδηγούς ταξί σε τμήμα της Αττικής Οδού προς το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στην είσοδο του Λιμανιού του Πειραιά.

Οι αυτοκινητιστές απειλούνται πλέον με αυτόφωρο για παρακώληση συγκοινωνιών.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε από νωρίς το πρωί στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά. Ιδιοκτήτες ταξί παρέταξαν τα οχήματα από τις 05:30 το πρωί στην είσοδο του λιμανιού σχεδιάζοντας να το αποκλείσουν.

Στις 09.00 το πρωί οι αυτοκινητιστές συναντήθηκαν με στελέχη του Λιμενικού και της Τροχαίας και αποφάσισαν να ανοίξουν μόνο την είσοδο του λιμανιού στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του λιονταριού (Πύλη 12). Προς στιγμή επικράτησε ένταση, καθώς οι οδηγοί δεν ήθελαν να υποχωρήσουν σε καμία περίπτωση.

Στο λιμάνι έφτανα συνεχώς κρουαζιερόπλοια και οι τουρίστες αναγκάζονταν να περπατούν από την προβλήματα μέχρι τον ΗΣΑΠ με τα πόδια κρατώντας και τις βαλίτσες τους, για να μπορέσουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάλογη εικόνα και στην Αττική οδό προς αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα από νωρίς το πρωί να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα από το ύψος της λεωφόρου Κύμης, λόγω πορείας των οδηγών ταξί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμίακαλώντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες, όταν εμποδίζουν την πρόσβασή στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Για τις ευθύνες των συναδέλφων του υπουργών βέβαια ούτε λόγος...

Βολές αυτοκινητιστών κατά Ραγκούση

Πυρά κατά του υπουργού Μεταφορών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος. Mιλώντας στο newsbomb.gr χαρακτήρισε τον Γ. Ραγκούση επικίνδυνο.

«Γίνεται αγώνας ζωής και θανάτου. Δεν έχει κανένα νόημα για μας αν προχωρήσει η απελευθέρωση του επαγγέλματος. Θα συνεχίσουμε τις απεργίες, είμαστε αποφασισμένοι, θα πυρποληθούμε μέσα στα αυτοκίνητα μας. Ο κ. Ραγκούσης είναι επικίνδυνος, έπιασε ένα νομοσχέδιο που είχε φτιάξει ο κ. Ρέππας και είχαμε συμφωνήσει και εμέις και το πέταξε με το έτσι θέλω στο καλάθι των αχρήστων. Υπάρχει πλέον πρόβλημα δημοκρατίας.

«Όταν σε οδηγούν στην απόγνωση δεν έχεις άλλη επιλογή», τονίζει μιλώντας στο newsbomb.gr ο Γενικός Γραμματέας του ΣΑΤΑ Κώστας Δήμου.

Ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε τι έχει σκοπό να κάνει. Με μισόλογα και θα, θα, θα… μας απαξίωσε εντελώς. Είναι παραλογισμός, ο κ. Ραγκούσης αλλάζει μια ολόκληρη πολιτική. Το προεδρικό διάταγμα είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον κ. Ρέππα και έρχεται τώρα ο υπουργός και το αλλάζει.

Υπεύθυνος για την ταλαιπωρία πολιτών και τουριστών είναι ο ίδιος ο Γ. Ραγκούσης, αυτός ευθύνεται που το κράτος χάνει τόσα έσοδα.

Διαβάστε επίσης: Χάος σε λιμάνι και αεροδρόμιο από οδηγούς ταξί