ΕΛΛΑΔΑ

Οι γιατροί απειλούν με κινητοποιήσεις

Οι γιατροί απειλούν με κινητοποιήσεις
"Θερμό" Σεπτέμβρη στο χώρο της Υγείας προαναγγέλλουν οι γιατροί...

"Θερμό" Σεπτέμβρη στο χώρο της Υγείας προαναγγέλλουν οι γιατροί, σε περίπτωση που ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δεν ξεκινήσει άμεσα διάλογο μαζί τους για τις αλλαγές που σχεδιάζει σχετικά με την αναδιάταξη των υπηρεσιών Υγείας και το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ.Γιώργος Πατούλης δήλωσε πως με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και των Μονάδων Υγείας, ο ΙΣΑ υπολογίζει ότι θα βρεθούν εκτός συστήματος 3.900 έως 5.850 ειδικευμένοι γιατροί, ενώ θα χαθούν 3.250 θέσεις ειδικευομένων. Εκτιμά, δε, ότι περισσότεροι από 26.000 άτομα, υγειονομικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, πρόκειται να βρεθούν εκτός υγειονομικού συστήματος.

Σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ (Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας), υποστήριξε ότι προβλέπεται μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 50% και των συμβεβλημένων γιατρών, σε πρώτη φάση, κατά 25%, εκτιμώντας ότι τελικά θα αποκλειστούν περισσότεροι από 16.000 γιατροί, οι οποίοι σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασφαλισμένους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.