ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αναβολή για την έκδοση της Αντ. Ηλία

Νέα αναβολή για την έκδοση της Αντ. Ηλία
Με ελιγμούς η φυγόδικη πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία κατάφερε να...

Με ελιγμούς, η φυγόδικη πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία κατάφερε να εξασφαλίσει και νέα αναβολή (6 Σεπτεμβρίου), την έκτη κατά σειρά, στην προσπάθειά της να αποτρέψει την έκδοσή της στη χώρα μας.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη συζήτηση σε τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου, επί του ελληνικού αιτήματος για έκδοσή της, ωστόσο, οι συνήγοροί της ζήτησαν την αναβολή προκειμένου -όπως είπαν- να έχουν το χρόνο να συνεργαστούν με τον Έλληνα δικηγόρο της πρώην ανακρίτριας, ενώ ισχυρίστηκαν ότι ορισμένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η κα Ηλία έχουν παραγραφεί, ορισμένα από τα εντάλματα τα οποία έχουν εκδοθεί εναντίον της έχουν ήδη ανακληθεί και ορισμένα αδικήματα για τα οποία επιβαρύνεται η πρώην ανακρίτρια δεν στοιχειοθετούν στην Αγγλία αδικήματα τα οποία επιτρέπουν την έκδοσή της.

Η υπεράσπιση της κ. Ηλία ισχυρίστηκε επίσης ότι εάν επιστρέψει στην Ελλάδα απειλείται η ζωή της, δεδομένου ότι στο παρελθόν είχε δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα.

Η πρώην πρωτοδίκης είχε καταδικαστεί για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Της είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 80 μηνών για πράξεις παράβασης καθήκοντος και πράξεις αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.