ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πειραιάς παίρνει μέτρα προστασίας για τον ιό του Νείλου

Ο Πειραιάς παίρνει μέτρα προστασίας για τον ιό του Νείλου
«Δεν χρειάζεται πανικός, η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος...

Η λήψη μέτρων προστασίας των κατοίκων του Πειραιά από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ήταν το θέμα της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή εκπροσώπων του τοπικού ιατρικού συλλόγου και του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, να πλυθούν όλοι οι κάδοι σκουπιδιών του δήμου, να ψεκαστούν όλα τα φρεάτια, να κουρευτούν οι θάμνοι, το γρασίδι και οι φυλλωσιές, που μπορούν να αποτελούν εστίες μόλυνσης.

«Δεν χρειάζεται πανικός, η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, διευκρινίζοντας ότι η σαφής εντολή, που δόθηκε από τον δήμο ήταν να υλοποιηθούν όλες οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος.

«Πριν απ΄όλα και πάνω απ΄όλα είναι η δημόσια υγεία. Γι αυτό θα απολυμανθούν όλα τα φρεάτια, θα κλείσουν όλα τα συντριβάνια και θα γίνει ό,τι άλλο χρειαστεί», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Παράλληλα, ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στους Πειραιώτες να τοποθετούν σήτες, που εμποδίζουν τη δίοδο των κουνουπιών, στα ανοίγματα των σπιτιών τους, να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εντομοαπωθητικά, να απομακρύνουν τα στάσιμα νερά από κήπους και αυλές, να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικά και να κάνουν, όπου μπορούν, χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων.