ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνα δικηγόρο ζητά η Αντωνία Ηλία

Έλληνα δικηγόρο ζητά η Αντωνία Ηλία
Στο τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου εμφανίστηκε η φυγόδικη πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, προκειμένου να ...

Στο τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου εμφανίστηκε η φυγόδικη πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, προκειμένου να διαπιστωθεί εαν είναι όλα έτοιμα, κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης, για να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στο αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή της στην Ελλάδα.

Η πρώην ανακρίτρια υπέβαλε δύο αιτήματα, να έχει στην ακροαματική διαδικασία επίσημο διερμηνέα αλλά και τον Έλληνα δικηγόρο Κωνσταντίνο Πλεύρη. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από την κ. Αντωνία Ηλία και από τον Άγγλο δικηγόρο της να διευκρινίσουν γραπτώς ποιος θα είναι ο ρόλος του κ. Πλεύρη στην ακροαματική διαδικασία. Θα ενεργεί ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου ως εκπρόσωπος της κ. Ηλία ή θα μετέχει στην υπεράσπισή της.

Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 21 Οκτωβρίου, αλλά η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να εμφανισθεί και πάλι στο δικαστήριο στις 4 Οκτωβρίου, η κ. Ηλία, ο Άγγλος δικηγόρος της καθώς και η πολιτική αγωγή για να την ενημερώσουν εάν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα για να διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία, καθώς και για τον ρόλο του κ. Πλεύρη.