ΕΛΛΑΔΑ

Απεργίες …παντού!

Απεργίες …παντού!
Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων έρχεται τις επόμενες ημέρες....

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά από αύριο. Οδηγοί ταξί, γιατροί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, εφοριακοί, τελωνιακοί και δάσκαλοι έχουν ήδη προγραμματίσει απεργίες, ενώ την Πέμπτη θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ.

Πέμπτη & Σάββατο: 24ωρες τα ΤΑΞΙ

Σε δύο 24ωρες απεργίες την Πέμπτη και το Σάββατο προχωρούν οι οδηγοί ΤΑΞΙ, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν σήμερα, αποφάσισαν να ξεκινήσουν νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από το πρωί της Πέμπτης (05:00) μέχρι το πρωί της Παρασκευής, ενώ θα συνεχίσουν στο Σάββατο, εν όψει και της ΔΕΘ. προειδοποιούν ότι η συνέχεια των κινητοποιήσεων θα δοθεί στην ΔΕΘ.

Πέμπτη-Παρασκευή: 48ωρη απεργία των γιατρών

Πανελλαδική - πανιατρική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί τις συγκεκριμένες ημέρες με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση ο Σύλλογος αποφάσισε πως «απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και του Ιατρικού έργου». Καλεί επίσης τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους και να επανεξετάσουν τις θέσεις τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας.

Δευτέρα –Τρίτη :48ωρη απεργία των εργαζόμενοι στην καθαριότητα Δήμου Αθηναίων

Νέες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αρχίζουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων. Ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων. Ήδη έχουν αποχωρήσει 200 εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν, ενώ τις επόμενες ημέρες ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Δευτέρα-Τρίτη: 48 απεργία των εργαζομένων στις εφορίες και στα τελωνεία.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν την Τετάρτη οι Ομοσπονδίες τους, αντιδρώντας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει την "προσωπική διαφορά" στο επίπεδο των αποδοχών τους.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν δρομολογήσει και οι εκπαιδευτικοί. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αποφάσισε απεργία για τις 22 Σεπτεμβρίου εξ αιτίας των προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.