ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Πάτρα: Ζημιές σε σπίτια από τα 4,4 Ρίχτερ - Ανάστατοι οι κάτοικοι

Σεισμός στην Πάτρα: Ζημιές σε σπίτια από τα 4,4 Ρίχτερ - Ανάστατοι οι κάτοικοι

Σεισμός Πάτρα | Ειδήσεις: Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην αχαϊκή πρωτεύουσα το απόγευμα της Τετάρτης – Τρόμος σε φροντιστήριο – Ζημιές σε σπίτια – Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Νόμιζα πως θα πέσει η ντουλάπα να με πλακώσει», δήλωσε στο tempo24.gr μία κάτοικος της Πάτρας, η οποία την ώρα της σεισμικής δόνησης 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ βρισκόταν στο δωμάτιο του σπιτιού της.

Τρόμος όμως επικράτησε και σε φροντιστήριο της Πάτρας την ώρα του σεισμού, με τους καθηγητές να βγάζουν άρον – άρον τους μαθητές από τις αίθουσες.

Ζημιές υπέστησαν και πολλά σπίτια εξαιτίας του σεισμού, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

seismosgr2
seismosgr

Σοβάδες αποκoλλήθηκαν από νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος.

sovades tempo24.gr 0

Οι κάτοικοι της Πάτρας εξακολουθούν να είναι ανάστατοι από τον ισχυρό σεισμό 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης πολύ κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ωστόσο, καθησυχαστικός ήταν σε δηλώσεις που έκανε λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση των 4.4 Ρίχτερ, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο κ. Χουλιάρας τόνισε στο patrastimes πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς και δεν προβληματίζει».

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην Πάτρα στις 18:45, έγινε ιδιαίτερα αισθητή και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση, κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και γειτονικών περιοχών βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο του Αντιρρίου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ρίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νεότερα για το σεισμό

Σχετικές ειδήσεις