ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικές εκλογές 2017: Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Τραυματίστηκε φοιτητής

Φοιτητικές εκλογές 2017: Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Τραυματίστηκε φοιτητής

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/05/2017) στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το Χημείο, στην οδό Ναυαρίνου.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί με φωτοβολίδες και τσεκούρια επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο για τις φοιτητικές εκλογές και ακολούθησε συμπλοκή.

Μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, οι ταραξίες απωθήθηκαν προς τα Εξάρχεια.

epeisodia333

Θυμίζουμε ότι σήμερα (24/05/2017) διεξάγονται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ όλης της χώρας εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε φοιτητές της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα επιτέθηκε εναντίον ολιγομελούς ομάδας φοιτητών της συγκεκριμένης παράταξης.

Κατά την επίθεση, τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές.

Ανακοίνωση της Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ.

Την «αδυναμία» και την «απροθυμία» της αστυνομίας να παρέμβει την ώρα που φοιτητές δέχονταν επίθεση από κουκουλοφόρους στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου καταγγέλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

«Σχετικά με τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με λωστούς και ρόπαλα. 30 άτομα εισέβαλαν στη σχολή και επιτέθηκαν σε φοιτητές όλων των παρατάξεων. Ενώ έγιναν επανειλλημένες κλήσεις και παρεκλίσεις στην αστυνομία, προκειμένου να επέμβει ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί, δεν ανταποκρίθηκε και για άλλη μια φορά φάνηκε η αδυναμία και η απροθυμία της να ελέγξει την κατάσταση. Αντίστοιχα επεισόδια είχαμε και στο κέντρο της Αθήνας, στο Χημείο και στο Πολυτεχνείο, όπου 40 άτομα εισέβαλαν στο Χημείο και 25 άτομα στο Πολυτεχνείο. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές και ευτυχώς αποφεύχθηκαν οι τραυματισμοί.

Ως Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ. λυπούμαστε και καταδικάζουμε τέτοια γεγονότα που πλέον έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο στις φοιτητικές εκλογές. Αισθανόμαστε ταυτόχρονα εμφανώς δικαιομένοι καθώς για άλλη μια χρονιά αντιλαμβανόμαστε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα θα αποτελούσαν παρελθόν, εάν η Κυβέρνηση ήταν πρόθυμη να εφαρμόσει τον νόμο του Κράτους, ο οποίος έχει προκύψει από χρόνια αγώνων της Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ. Ελπίζουμε σύντομα η χώρα να αποκτήσει μια κυβέρνηση η οποία θα πράττει το αυτονόητο, θα σέβεται και θα εφαρμόζει το νόμο

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις