ΕΛΛΑΔΑ

Εβδομάδα αποφάσεων στα Πανεπιστήμια

Εβδομάδα αποφάσεων στα Πανεπιστήμια
Ανάστατη η ακαδημαϊκή κοινότητα, έχει προγραμματίσει νέο γύρο γενικών συνελεύσεων...

Ανάστατη η ακαδημαϊκή κοινότητα, έχει προγραμματίσει νέο γύρο γενικών συνελεύσεων των φοιτητών, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω στάση τους και το τι μέλλει γενέσθαι με τα 300 και πλέον τμήματα που τελούν υπό κατάληψη.

Δεν είναι λίγοι ωστόσο, οι φοιτητές, οι οποίοι μέσω Facebook, έχουν δημιουργήσει έναν πόλο, ο οποίος αντιδρά στο λουκέτο των σχολών. Πρόκειται κυρίως για επί πτυχίω φοιτητές, οι οποίοι θέλουν να ολοκληρώσουν σύντομα τις σπουδές τους, προκειμένου να ξεκινήσουν κάποιο μεταπτυχιακό, το οποίο έχουν ήδη δρομολογήσει.

Υπέρ της επαναλειτουργίας των Πανεπιστημίων τάσσεται και μερίδα Καθηγητών, όπως του Αριστοτελείου, του ΕΠΜ και του Γεωπονικού, οι οποίοι ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια ακόμη και στην περίπτωση που διαφωνούν με το νόμο του Υπουργείου Παιδείας.

Εξάλλου, είναι πλέον σοβαρός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές, αφού, σύμφωνα με το νέο νόμο, για να ολοκληρωθεί ένα εξάμηνο πρέπει να γίνουν 13 εβδομάδες μαθήματα.

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται και η εκπαιδευτική κοινότητα. Οι δάσκαλοι έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας και οι καθηγητές.

Στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι μαθητές, οι οποίοι, μέσω του συντονιστικού τους, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, αντιδρώντας για το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε με τα βιβλία, αλλά και με τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό .