ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματισμός 8χρονου από ανταλλαγή πυροβολισμών στη Θήβα

Τραυματισμός 8χρονου από ανταλλαγή πυροβολισμών στη Θήβα

Πανικός επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στην Θήβα κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ οικογενειών Ρομά στη Θήβα κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε και ένα 8χρονο παιδάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, τα μέλη των δύο οικογενειών αντάλλαξαν απειλές, μπουνιές και πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, ανάμεσά τους και ένα 8χρονο αγοράκι που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων. Ο άτυχος 8χρονος έχει τραυματιστεί στο μάτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αιτία της συμπλοκής ήταν προσωπικές διαφορές των δύο οικογενειών.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star που ακολουθεί:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από διενέργεια εκτεταμένων και συντονισμένων ερευνών και αναζητήσεων, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, προσήχθησαν συνολικά τριάντα δύο (32) άτομα και συγκεκριμένα:

  • 19 άτομα από τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών και πέριξ αυτού, καθώς και
  • 13 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν να κινούνται επί της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Δελφών (15ο χιλιόμετρο).

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην συμπλοκή, έξι άνδρες ηλικίας 23, 38, 33, 41, 39 και 31 ετών, εκ των οποίων οι πέντε έφεραν ελαφρά τραύματα από σκάγια κυνηγετικών όπλων.

Επιπλέον αναζητούνται για να συλληφθούν δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 39 και 65 ετών, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί όπλων και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κοντά στον οικισμό και πέριξ των κατοικιών των συλληφθέντων, συνολικά πέντε κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν και όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένα.

Σχετικές ειδήσεις