ΕΛΛΑΔΑ

Στοπ Μιχαλολιάκου σε εργασιακή εφεδρεία στο Δήμο Πειραιά

Στοπ Μιχαλολιάκου σε εργασιακή εφεδρεία στο Δήμο Πειραιά
Κόκκινη γραμμή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία έβαλε ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, άμεσα και ξεκάθαρα.
Ρεπορτάζ:
Μαρία Πιλάτου

Την πλήρη αντίθεσή του με τη λογική της εργασιακής εφεδρείας, τα επιχειρήματα που ανέπτυξε στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλο και τις "κόκκινες γραμμές" προς την κυβέρνηση επανέλαβε ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε σε πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλου σχετικά με απολύσεις εργαζομένων στο δήμο Πειραιά και υπογράμμισε ότι ο δήμος έχει ανάγκες για προσωπικό είτε με προσλήψεις, είτε με μετατάξεις αρκεί να διατεθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις .

Σύμφωνα με πληροφορίες στο δήμο Πειραιά προβλέπονται θέσεις για 2.874 εργαζομένους εξαιτίαςς όμως της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει αυτός ο οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν ξεπερνούν σήμερα τους 1.170 στο σύνολό τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κ. Β. Μιχαλολιάκου για τη δημοτική αστυνομία και τη λειτουργία της . «Εμείς εδώ στο δήμο Πειραιά νικήσαμε το παρεμπόριο, δεν υπάρχει πλέον παρεμπόριο και έχουμε μόνο 95 άτομα όταν στη δημοτική αστυνομία της Αθήνας υπηρετούν 1.500», τόνισε.

Ο Δήμαρχος Πειραιά επανέλαβε πως με κόπο έχει επιτευχθεί μια μεγάλη συμμαχία μεταξύ δημοτικής αρχής, των εργαζομένων και των δημοτών. Αποτελεί, ωστόσο, ευθύνη της κυβέρνησης να αποδώσει τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε μέγεθος ανάλογο με αυτό που χρειάζεται για να καλυφθούν οι μισθολογικές ανάγκες και να πάψουν τα τοκογλυφικά επιτόκια που φτάνουν το 12% για τα παλαιά δάνεια.