ΕΛΛΑΔΑ

Από εισαγγελικό «κόσκινο» οι συνδικαλιστικές επιχορηγήσεις

Από εισαγγελικό «κόσκινο» οι συνδικαλιστικές επιχορηγήσεις
Από… κόσκινο θα περάσουν οι «σκανδαλώδεις» όπως χαρακτηρίζονται επιχορηγήσεις ύψους 177 εκατομμυρίων ευρώ...

Από… κόσκινο θα περάσουν οι «σκανδαλώδεις» όπως χαρακτηρίζονται επιχορηγήσεις ύψους 177 εκατομμυρίων ευρώ που «χάρισε σε συνδικαλιστές ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας μέσα σε 10 χρόνια», με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Αντικείμενο της έρευνας η οποία ανατέθηκε ήδη στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου είναι η διερεύνηση των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδα, αλλά και όσα είπε από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες το ύψος των επιδοτήσεων σε διάφορα συνδικαλιστικά σωματεία την τριετία 2007-2010 ανέρχεται σε 75 εκατομμύρια ευρώ και για τη δεκαετία 2000-2010 ανήλθε σε 177 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης λόγω έλλειψης διπλογραφικού συστήματος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια ποιοι και πόσα χρήματα πήραν, καθώς δεν υπάρχουν αναλυτικές λίστες με τις αποδείξεις και τα εντάλματα πληρωμής.

«Τώρα αποδεικνύεται γιατί απαξιώθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα. Γιατί δεν μπορεί ο ελεγκτής και ο ελεγχόμενος να είναι συγκοινωνούντα δοχεία με εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που προκαλεί κατάπληξη και αγανάκτηση είναι ότι δόθηκαν 177 εκατ. ευρώ χωρίς να τηρούνται παραστατικά και ούτε διπλογραφικό σύστημα, όπως παραδέχεται ο υπουργός.

Το ''μαζί τα φάγαμε'' ισχύει εδώ για συνδικαλιστές και υπουργούς, όχι για τον λαό'» δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλος που έφερε το θέμα στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εισαγγελική έρευνα εξαιρούνται τα σωματεία των ΕΛΤΑ και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό αυτοτελείς έρευνες.