ΕΛΛΑΔΑ

Πενθήμερη αποχή εξετάζουν οι δικηγόροι

Πενθήμερη αποχή εξετάζουν οι δικηγόροι
Προς πενθήμερη πανελλαδική αποχή...

Προς πενθήμερη πανελλαδική αποχή προσανατολίζονται οι δικηγόροι από την ερχόμενη Πέμπτη, 13 του μηνός , αν η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν δεσμευτεί ότι δεν θα μεταφέρει δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους, όπως είναι τα συναινετικά διαζύγια, η έκδοση διαταγών πληρωμής.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα, ένα από τα βασικά της θέματα ήταν η μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους, όπως είναι η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων και διαταγών πληρωμών, η εγγραφή υποθήκης για τη λήψη δανείων.

Η Ολομέλεια με ψήφους 34 έναντι 22 και ένα παρόν, αποφάσισε: «Να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης το αργότερο έως την 12η. 10.2011. Στη συνάντηση αυτή να υπάρξει γραπτή δήλωση του υπουργού ότι δεν θα γίνει μεταφορά της δικαστηριακής ύλης (συναινετικών διαζυγίων, διαταγών πληρωμής, προσημειώσεων υποθήκης), Σε περίπτωση που δεν γίνει η ανωτέρω συνάντηση ή δεν υπάρξει η γραπτή δήλωση, οι δικηγόροι της Ελλάδος θα απέχουν από τα καθήκοντα τους από την 13η.10.2011 έως και την 19η.10.2011».

Επιπλέον αποφάσισε αν τελικά γίνει αποχή οι Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της χώρας να παραμείνουν κλειστοί και κατά την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης .