ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητές «όμηροι» φοιτητών στην Κρήτη

Καθηγητές «όμηροι» φοιτητών στην Κρήτη

Για περισσότερο από δέκα ώρες έμειναν «φυλακισμένοι» 20 καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από ομάδα φοιτητών, οι οποίοι ζητούσαν εμβόλιμη εξεταστική λόγω αυτής που χάθηκε λόγω των καταλήψεων.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, τέθηκε θέμα από τους φοιτητές να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν, λόγω της κατάληψης υπό την οποία βρισκόταν το Πανεπιστήμιο.

Οι καθηγητές από την πλευρά τους δεν έκαναν δεκτό το αίτημα, αφού υποστήριξαν πως πήγαν κανονικά για την εξέταση, αλλά εμποδίστηκαν από τους καταληψίες.Μετά την άρνηση των καθηγητών οι φοιτητές αποφάσισαν να μην αφήσουν κανέναν να βγει από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, μέχρι το αίτημά τους να γίνει δεκτό.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ευριπίδη Στεφάνου, ο οποίος μας είπε, πως όταν τον ενημέρωσαν για το περιστατικό έφτασε αμέσως στο Πανεπιστήμιο όπου προσπαθούσε επί περίπου δέκα ώρες να βρει μια λύση.

Ο κ. Στεφάνου συμπλήρωσε πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με την αστυνομία Ηρακλείου, όσο και με την Εισαγγελία, προσπαθώντας να ικανοποιήσει το αίτημα που του έθεσαν οι φοιτητές, δηλαδή να μην ασκηθεί ποινική δίωξη για την παρεμπόδιση των καθηγητών να αποχωρήσουν.

Περίπου στις 02:30 το βράδυ και χωρίς να βρεθεί λύση όλοι αποχώρησαν από το κτίριο με τελευταίο τον Πρύτανη, ο οποίος μας εξήγησε ότι κανένα όχημα της αστυνομίας δεν έφτασε στο σημείο, κάτι δηλαδή που επιβεβαίωσε στον κ. Στεφάνου, υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ παρά τις προσπάθειες να παραμείνουν οι αρχές εκτός περιστατικού, ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση της ελεύθερης πρόσβασης στο γραφείο των καθηγητών.