ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκή αγανάκτηση για τα σκληρά μέτρα

Λαϊκή αγανάκτηση για τα σκληρά μέτρα

Οδοιπορικό του newsbomb.gr στις γειτονιές της Αθήνας

Ρεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης

Καζάνι που βράζει θυμίζει η ελληνική κοινωνία. Η καθημερινότητα των πολιτών έχει ανατραπεί με τον πιο σκληρό και άδικο τρόπο σε τέτοιο βαθμό που η αγανάκτηση βρίσκεται στα όρια κοινωνικής αναταραχής.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε σε δυο συνοικίες των Αθηνών στα Κάτω Πετράλωνα και την Καλλιθέα και συνομίλησε με απλούς πολίτες την ώρα που εκείνοι ψώνιζαν σε λαϊκή αγορά.

«Είμαστε απελπισμένοι»«Δεν ξέραμε αν θα πάρουμε τη σύνταξη μας. Τα παιδιά μας πεθαίνουν… Ζούμε μια κατάσταση πρωτοφανή», καταθέτει με θυμό μια ηλικιωμένη γυναίκα.

«Ο κόσμος δεν ψωνίζει. Είναι δώδεκα το μεσημέρι και οι εισπράξεις της ημέρας είναι μόλις 50 ευρώ!», λέει χαρακτηριστικά ένας παραγωγός και συνεχίζει, «Ο κόσμος περιφέρεται στη λαϊκή με άδεια καρότσια».

Την πτώση του τζίρου σχολιάζει και ένας ακόμα παραγωγός «Η δουλειά μας έχει πέσει κατά 50%-60%. Έρχονται και ζητάνε να τους δώσω μόνο 2 ντομάτες, δυο κολοκυθάκια πώς να κάνω έτσι τζίρο;…».«Αν δεν είχα τους γιους μου να με βοηθάνε οικονομικά, δεν θα τα έβγαζα πέρα. Είμαστε απελπισμένοι…», αναφέρει σε δραματικό τόνο ακόμα μια νοικοκυρά.

Μπροστά στη κάμερα του newsbomb, πέρα από εκφράσεις αγανάκτησης για την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση, ακούγονται μέχρι και …μαντινάδες αφιερωμένες στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.Δείτε τα σχετικά αποκαλυπτικά βίντεο: