ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Η ΙΚΕΑ τρέχει και δημιουργεί ένα καλύτερο «αύριο» για τα παιδιά!

Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Η ΙΚΕΑ τρέχει και δημιουργεί ένα καλύτερο «αύριο» για τα παιδιά!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το τρέξιμο κάνει καλό στην υγεία μας.

Εκείνο, όμως, που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως σε κάποιες περιπτώσεις, όταν τρέχουμε μπορούμε να κάνουμε καλό και στους γύρω μας, δημιουργώντας «Σταθμούς Χαράς» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Πώς θα νιώθατε αν γνωρίζατε ότι φορώντας τα αθλητικά σας παπούτσια και τρέχοντας σε έναν από τους πιο μεγάλους και σημαντικούς Μαραθωνίους της χώρας μας, θα προσφέρατε μια καλύτερη καθημερινότητα στα παιδιά; Πιστή στο ραντεβού της για 5η συνεχή χρονιά, η IKEA του Ομίλου FOURLIS κάνει ακριβώς αυτό: Τρέχει και φέτος στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και μοιράζει χαμόγελα στα παιδιά!

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2013 και το όνειρο για ένα πιο όμορφο «αύριο» για τα παιδιά, οδήγησε στη δημιουργία του Προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς». Έτσι, ένα project που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, κατάφερε να αποκτήσει μεγάλη εξελιχθεί με ταχύτατους ρυθμούς, αποτελώντας σήμερα ένα πρόγραμμα που στηρίζει και εξοπλίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Νέοι, καλοσχεδιασμένοι και λειτουργικοί χώροι, όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους, δημιουργούνται πλέον κάθε χρόνο και αυτό, είναι σίγουρα κάτι που αξίζει.

Βέβαια, το συγκεκριμένο γεγονός δεν σημαίνει πως οι ανάγκες των παιδιών σταματούν εδώ. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία. Για αυτόν τον λόγο, έχει σημασία να συνεχίσουμε να τρέχουμε με την IKEA, η οποία και φέτος είναι χορηγός του σπουδαίου Μαραθωνίου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Απριλίου στη συμπρωτεύουσα.

Τι είναι οι «Σταθμοί Χαράς» και πώς μοιράζουν χαρά

Οι «Σταθμοί Χαράς», λοιπόν, κάνουν ό,τι φανερώνει η ονομασία τους: Μοιράζουν χαρά. Πώς αλλιώς μπορούμε να περιγράψουμε το γεγονός ότι περισσότερα από 900 παιδιά είδαν φέτος τον σταθμό τους ανανεωμένο με καινούρια έπιπλα, εκπαιδευτικό υλικό και παιχνίδια;

Ναι, η χαρά που μοιράζεται σε κάθε σταθμό είναι μεγάλη. Αξίζει ενδεικτικά να αναφερθεί πως για το 2017 η ΙΚΕΑ προχώρησε στη διαμόρφωση 20 «Σταθμών Χαράς» σε Αττική, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Σύρο, Λευκάδα, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Βόλο, Πιερία, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, ενώ μέχρι σήμερα έχει διαθέσει προϊόντα σε 55 Σταθμούς σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο την ημέρα τους. Για το 2018, λοιπόν, και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των σταθμών και τις αρμόδιες τοπικές αρχές, η εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει να δημιουργεί «Σταθμούς Χαράς» και είναι ήδη έτοιμη να εξοπλίσει ακόμη 10 δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς!

mesa1

Πολλές και «λαμπερές» συμμετοχές στην ΙΚΕΑ Running Team

Για μία ακόμη χρονιά οι δρομείς που θα τρέξουν για καλό σκοπό με την IKEA είναι πολλοί. Από εργαζόμενους της εταιρείας μέχρι πελάτες της: Περισσότερα από 1.000 άτομα θα λάβουν μέρος στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης για να αγωνιστούν με την ΙΚΕΑ Running Team στην κλασσική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων αλλά και στους παράλληλους αγώνες των 10 και των 5 χιλιομέτρων.

Το έργο της IKEA στηρίζουν, μάλιστα, και πολλοί Έλληνες celebrities. Η Ρούλα Ρέβη, ο Αποστόλης Τότσικας, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Θοδωρής Μαραντίνης, ο Μάνος Γαβράς, η Ευαγγελία Τσιορλίδα και ο Γιώργος Λέντζας θα βάλουν τα δυνατά τους και υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους, Βαγγέλη Ζαρουχλιώτη, θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» τα ρεκόρ τους, πάντα για καλό σκοπό.

mesa2

Γιατί για τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να σταματάς να προσπαθείς

Επειδή, λοιπόν, για τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε να προσπαθούμε, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να ενισχύουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και να συνεισφέρουμε και εμείς με όποιο τρόπο μπορούμε.

Αν, λοιπόν, το επόμενο Σαββατοκύριακο βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, μην ξεχάσετε να πάτε έστω και ως θεατής τον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος και να στηρίξετε με την παρουσία σας την ΙΚΕΑ Running Team και φυσικά, να κάνετε μια στάση από το περίπτερο της ΙΚΕΑ στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου προκειμένου να ενημερωθείτε επιπλέον για τις δράσεις της και να μάθετε περισσότερα για εκπλήξεις που σας επιφυλάσσει κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Να θυμάστε πως είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το «αύριο» που περιμένει τα παιδιά μας θα είναι σίγουρα όμορφο και δημιουργικό! Ραντεβού, λοιπόν, στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και την πανέμορφη Θεσσαλονίκη!