ΕΛΛΑΔΑ

Αθωώθηκε δήμαρχος που κατηγορήθηκε για παράνομες μεταδημοτεύσεις

Αθωώθηκε δήμαρχος που κατηγορήθηκε για παράνομες μεταδημοτεύσεις

Την αθώωσή του δημάρχου που είχε κατηγορηθεί για παράνομες μεταδημοτεύσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2006 αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Λάρισας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας, Κωνσταντίνος Ασκούνης κατέθεσε υπέρ του δημάρχου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον νυν δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, που κατηγορούνταν για παράνομες μεταδημοτεύσεις και πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Την αθώωσή του ζήτησε προηγουμένως στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, με την προσθήκη ότι αν το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, θα έπρεπε να δεχτεί ότι δεν είχε δόλο.

Η κατηγορία αφορούσε υπόθεση του 2006, οπότε φερόταν ο Α. Γκουντάρας, να έκανε 25 μεταδημοτεύσεις στον τότε Δήμο Μελιβοίας, όπου ήταν δήμαρχος, που δεν ήταν νόμιμες, γιατί δεν υπήρχαν στους φακέλους όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Το ζήτημα έφτασε στη δικαιοσύνη, μετά από έλεγχο ελεγκτών το έτος 2008.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκαν νέα στοιχεία, από εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλα έγγραφα και κατέθεσε ως μάρτυρας και ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης, ο οποίος τόνισε ότι είναι ασαφή τα κριτήρια του νόμου για την απόδειξη του τόπου κατοικίας.