ΕΛΛΑΔΑ

Πλήγμα για τους ξενοδόχους το τέλος της ΔΕΗ

Πλήγμα για τους ξενοδόχους το τέλος της ΔΕΗ

Σε μια εκδήλωση όπου συμμετείχε οκταμελής αποστολή της Ένωσης Ξενοδοχείων Τρικάλων, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου και ειδικότερα στο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, σημείωσε ότι το Επιμελητήριο έχει κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα το οποίο αποτελεί ξεκάθαρο πλήγμα για τον κλάδο.


Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το ΞΕΕ θα κινηθεί δικαστικά, με προσφυγή και για το πρόβλημα της ασφάλισης των μικρών ξενοδοχείων στον ΟΑΕΕ, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση από το υπουργείο Απασχόλησης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν γίνεται 1.500 μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία, με δυναμικότητα κάτω των δέκα δωματίων να καλούνται να καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ, τη στιγμή που 30.000 μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων εξαιρούνται».

Παράλληλα ζήτησε την παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη σχετικά με το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στα ξενοδοχεία με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Στη συνέλευση παρευρέθησαν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς, οι υφυπουργοί Πολιτισμού Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος και Γιώργος Νικητιάδης, η τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κα Όλγα Κεφαλογιάννη αλλά και μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου.