ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειάρχης Κρήτης στο Newsbomb.gr: «Τεράστια η καταστροφή - Πάνω από 100 εκατ. ευρώ οι ζημιές»

Περιφερειάρχης Κρήτης στο Newsbomb.gr: «Τεράστια η καταστροφή - Πάνω από 100 εκατ. ευρώ οι ζημιές»
eurokinissi

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο Σταύρος Αρναουτάκης, «τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην Κρήτη τις τελευταίες ώρες έπληξαν μεγάλο μέρος του νησιού, με τις περισσότερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στο νομό Χανίων»

«Οι ζημιές είναι πρωτοφανείς. Έφυγαν γέφυρες, δρόμοι και βουνά. Είναι μία καταστροφή που κανείς δεν περίμενε. Ούτε έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Σήμερα (26/2/2019) μαζί με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, πήγαμε στα σημεία που υπάρχουν τα μεγάλα προβλήματα. Έχουμε ήδη κάνει τον πρώτο σχεδιασμό άμεση χρηματοδότηση από την Περιφέρεια», δήλωσε στο Newsbomb.gr μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Ενώ ο κ. Αρναουτάκης πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν είχαμε δύο μέτρα βροχή στην Κρήτη».

Ακούστε χαρακτηριστικά τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης στο Newsbomb.gr

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε αυτοψία του κλιμακίου Κυβερνητικών και Αυτοδιοικητικών παραγόντων στις πληγείσες υποδομές των Χανίων. Κατά την αυτοψία το πρώτο σημείο ήταν οι κατολισθήσεις στο Σταλό και ακολούθησε επί τόπου η ενημέρωση στις γκρεμισμένες γέφυρες του Πλατανιά και του Κερίτη.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τη γέφυρα του Κερίτη είπε πως η αποκατάσταση της θα γίνει στο πρότυπο της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας και με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και όλων των αρμόδιων επιστημονικών, αυτοδιοικητικών και τεχνικών φορέων προκειμένου να αποκατασταθεί ως ένα ιστορικό μνημείο και μια ασφαλής γέφυρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Δείτε στη Gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στις πληγείσες περιοχές της Κρήτης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός εντοπίστηκε ο 61χρονος αγνοούμενος στα Χανιά - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο

Eπίδομα παιδιού 2019 - ΟΠΕΚΑ: Δείτε πότε θα πάρετε την πρώτη δόση - Δικαιούχοι και κριτήρια

Σχετικές ειδήσεις