ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές επιδοτήσεις: Αυτοί θα εξοφληθούν πριν από το Πάσχα

Αγροτικές επιδοτήσεις: Αυτοί θα εξοφληθούν πριν από το Πάσχα

Πληρωμή των βαµβακοπαραγωγών που δεν έλαβαν την συνδεδεμένη ενίσχυση πριν από λίγες µέρες περιλαµβάνονται στο πλάνο του Οργανισµού Πληρωµών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το µήνα Απρίλιο

Στόχο την εβδομάδα του Πάσχα φαίνεται ότι έχει βάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξόφληση όσων δικαιούχων δεν έλαβαν το περασμένο διάστημα την συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό προ ημερών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης ζήτησε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ την άμεση επίλυση των τυχόν τεχνικών λεπτομερειών που διαπιστώθηκαν στην καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε 1.774 περιπτώσεις βαμβακοπαραγωγών, οι οποίοι δεν πληρώθηκαν.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη (28/3) πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 44.429 δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών 176 εκ. ευρώ για την ειδική ενίσχυση βάμβακος, η οποία «συνδέεται με την παραγωγή προκειμένου οι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας μας να συνεχίσουν να παράγουν το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό βαμβάκι», ανέφερε στη δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επιπλέον, πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκκαθαρίσεις υπολοίπων για μια σειρά προγραμμάτων του ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) όπως το «Κομφούζιο», η απονιτροποίηση αλλά και συνδεδεμένων ενισχύσεων που αφορούν προιόντα όπως η βιοµηχανική ντοµάτα, τα ροδάκινα, η κορινθιακή σταφίδα και τα πορτοκάλια.

Διαβάστε επίσης:

Αγροτικές ενισχύσεις: Σε ποιους κτηνοτρόφους της Κρήτης θα μοιραστούν 4 εκατ. ευρώ μέσα στον Απρίλιο