ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μακρόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν τρομάζουμε, δεν φοβόμαστε - Θα αλλάξουμε την Αθήνα

Νίκος Μακρόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν τρομάζουμε, δεν φοβόμαστε - Θα αλλάξουμε την Αθήνα

«Δεν τρομάζουμε, δεν φοβόμαστε, θα προχωρήσουμε στο ν’ αλλάξουμε την Αθηνά. Καμία χούφτα ανθρώπων δεν θα κάνει το ποτάμι να γυρίσει πίσω».

Τα παραπάνω δήλωσε στο Newsbomb.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο της Αθήνας (με τον Κώστα Μπακογιάννη), Νικόλαος Μακρόπουλος αναφορικά με την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Λεωφόρο Συγγρού.

Μάλιστα, ο κ. Μακρόπουλος δήλωσε ότι θα αναλάβει τα έξοδα όσων υπέστησαν ζημιές.

Δείτε δηλώσεις από την εκδήλωση:

Δείτε επίσης στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Το χρονικό

Όλα άρχισαν λίγο πριν τις 8 το απόγευμα όταν ομάδα 20 περίπου ατόμων βγήκε από το Πάντειο και εκτόξευσε κροτίδες, πέτρες και ξύλα στο Συνεδριακό Κέντρο.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τζαμαρίες και αυτοκίνητα.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε συλλήψεις.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Κοινωνική Ασφάλιση, λίγο μετά το περιστατικό έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter:

«Είναι απίστευτο αλλά στην Αθήνα του 21ου αιώνα θεωρείται φυσιολογικό να βγουν από ένα πανεπιστήμιο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ναός της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, 40 άτομα ανενόχλητα και να σπάσουν αυτοκίνητα. Έξω από πολιτική εκδήλωση στην οποία παρίσταται ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να μην γίνει καμία προσαγωγή, καμία σύλληψη. Ίσως για μερικούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αυτό να φαντάζει φυσιολογικό. Είναι απίστευτη η ανασφάλεια που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες. Είναι καιρός αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει», ανέφερε ο κ. Μηταράκης λίγο μετά την επίθεση.

Για «καθοδηγούμενους τραμπούκους» έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας στο Twitter.

Εξερχόμενος της εκδήλωσης και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα».

«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν χιλιάδες πολίτες, αλλά και δεκάδες κορυφαία στελέχη του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στη Λαμία: Ο «πα-τέρας» έδενε με αλυσίδα το ΑμεΑ κοριτσάκι

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται νέα μείωση - Δείτε πόσα θα πληρώσετε και αν σας αφορά

Σχετικές ειδήσεις