ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 46χρονου για κατοχή και μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατάλληλων οστράκων

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 46χρονου για κατοχή και μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατάλληλων οστράκων

Χίλια ενενήντα τρία κιλά (1.093 κιλά) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εν μέρει υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες της Κυριακής (19/5), από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 46χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών επί της αγροτικής οδού της περιοχής Άη Γιώργη Δέλτα π. Έβρου, Ε.Ι.Χ. όχημα, με οδηγό και ιδιοκτήτη τον 46χρονο, να μεταφέρει ποσότητες οστράκων χωρίς συνοδευτικά έγγραφα.

Το όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος δράστης μετέφερε - διακινούσε, συνολικά 53 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους 1.093 κιλών, στο σύνολό τους ακατάλληλα για κατανάλωση, εκ των οποίων 290 κιλά υπολειπομένων διαστάσεων, ήτοι κάτω του επιτρεπομένου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ.

Τα παραπάνω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Επιπροσθέτως, το όχημα μεταφοράς τους δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής, ενώ η αλίευση του ανωτέρω είδους οστράκων απαγορεύεται σε όλη την επικράτεια κατά την παρούσα χρονική περίοδο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω οχήματα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Σχετικές ειδήσεις