ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με γκαζάκια στη Βουλή - Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση με γκαζάκια στη Βουλή - Συνελήφθη ο δράστης
EUROKINISSI

Γκαζάκια στο προαύλιο της Βουλής έριξε ηλικιωμένος άνδρας. Άμεση ήταν η αντίδραση της φρουράς που οδήγησε στη σύλληψη του. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά άνδρας που συνελήφθη είχε μαζί του και μπιτόνι βενζίνης. 

Πρόκειται για 65χρονο ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το περιστατικό συνέβη περί τις 18:50 το απόγευμα της Δευτέρας στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος που βρίσκονται τα «λουλουδάδικα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, ο άνδρας διέσχιζε τη Βασιλίσσης Σοφίας με τα πόδια. Στο ύψος των ανθοπωλείων, όπου υπάρχει καγκελόπορτα, πέταξε το γκαζάκι στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Στο σημείο υπήρχαν και αστυνομικοί που υπηρετούν στη φρουρά της Βουλής, ενώ μια μοτοσικλέτα από τη δύναμη που περιφρουρεί περιμετρικά τη Βουλή και αυξήθηκε μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα, τον ακινητοποίησε και τον οδήγησε στο φυλάκιο επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Πάνω του βρέθηκαν ένα μπετόνι υγρό και αλλά γκαζάκια.

Στη Βουλή υπογραμμίζουν πως έχει μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα οργανωθεί ειδικό σχέδιο δράσης, εξωτερικά, με δίκυκλες μοτοσικλέτες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Πάντως ο άνδρας φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το 2012 ο ίδιος άνδρας είχε βάλει πάνω του το κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε συνδέσει με τα hands free και είχε πάει στο Ζάππειο. Μάλιστα, απειλούσε πως μπορεί να ανατιναχθεί με αυτόν τον τρόπο.

Παράλληλα, το 2018 είχε προσαχθεί γιατί είχε κατασκευάσει έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό με ψεύτικο γκαζάκι στο οποίο μέσα είχε βάλει ρύζι και απειλούσε ότι θα ανατινάξει το άγαλμα του Καραϊσκάκη.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ GALLERY ΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Ο 65ΧΡΟΝΟΣ: