Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Τράγκας: Προσφυγή κατά της δέσμευσης της περιουσίας της από τη σύζυγό του

Newsbomb

Η χήρα του Γιώργου Τράγκα περνάει στην αντεπίθεση μετά τη δέσμευση της περιουσίας της

Στην κατάθεση προσφυγής για τη διάταξη της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες που προέβλεπε τη δέσμευση της περιουσίας της προχώρησε η χήρα του Γιώργου Τράγκα.

Όπως εκτίμησε ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά «εφόσον το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εξετάσει με νηφαλιότητα τα στοιχεία, θα προχωρήσει στην αποδέσμευση της περιουσίας της κυρίας Καρρά».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα ανέφερε ότι η εντολέας του «αρνείται ότι ενέχεται σε τέλεση αδικημάτων και υποστηρίζει ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση και συμμετοχή στα αδικήματα που αναφέρονται».

Όσον αφορά, δε, το ύψος της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα υποστήριξε πως «το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ έχει προσδιοριστεί μόνο δημοσιογραφικά». Κατά τον ίδιο «η ίδια η Αρχή για το ξέπλυμα προσδιορίζει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων στο ύψος των 23 εκατομμυρίων ευρώ».

Στο ερώτημα αν ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά απάντησε ότι ο ίδιος έχει αναλάβει αποκλειστικά την υπεράσπιση της χήρας του δημοσιογράφου, η οποία είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, προσθέτοντας ότι η εντολέας του είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα στην οποία έκανε λόγο για «φαινόμενο Τράγκα» αλλά και για «ακραίο και αθέμιτο» πλουτισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθούσε με σοβαρό προβληματισμό τον καταιγισμό πληροφόρησης σχετικά με την αμύθητη περιουσία του αποθανόντος Γεωργίου Τράγκα και τα ερωτήματα τα οποία, εύλογα, τίθενται σχετικά με τον τρόπο συγκέντρωσης αυτής της περιουσίας, καθώς και με τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Το σωματείο των δημοσιογράφων ανέφερε στην ανακοίνωση: «Ο αποθανών είχε εδώ και δεκαετίες απαρνηθεί την δημοσιογραφική του ιδιότητα επιδιδόμενος σε εκδοτικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των οποίων δεν ανταποκρινόταν στις συμβατικές του υποχρεώσεις ως εργοδότης. Στα χρόνια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, άφησε απλήρωτους δεκάδες συναδέλφους μας, ενώ ο ίδιος, όπως αποκαλύπτεται, επιδιδόταν σε ακραίο και αθέμιτο, όπως όλα δείχνουν, πλουτισμό.

Οι δημόσιες καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ έχουν χρονικό βάθος 20ετίας. Οι δύο εταιρείες του, οι οποίες πτώχευσαν το 2010, άφησαν οφειλές από συνδρομές 25.000€ στην ΕΣΗΕΑ, από αγγελιόσημο 260.00€ και από εισφορές εργαζομένων 67.000€ στον ΕΔΟΕΑΠ. Όσον αφορά τις οφειλές προς την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίες έχουν φτάσει με τις προσαυξήσεις τις 450.000€ και 98.000€ αντίστοιχα, έχουν αναγγελθεί και διεκδικούνται».

Το «φαινόμενο Τράγκα»

Η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για φαινόμενο «Τράγκα», τονίζοντας πως, «με τις διαστάσεις οι οποίες σταδιακά αποκαλύπτονται, φαίνεται ότι ενσαρκώνει τις πιο ακραίες στρεβλώσεις του ‘συστήματος δημοσιότητας’. Η διαπλοκή εξουσίας και Τύπου είναι, δυστυχώς, φαινόμενο διαχρονικό και διεθνές. Γι’ αυτό και κάθε ευνομούμενη δημοκρατία οφείλει να λαμβάνει μέτρα με στόχο την θωράκιση των κοινωνιών από τις προσπάθειες χειραγώγησης της ενημέρωσης, αλλά και τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας του Τύπου», ενώ προσθέτει στη συνέχεια:

«Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά υποστηρίζει την υιοθέτηση κανόνων διαφάνειας, ισοτιμίας και ισονομίας στην διαχείριση και του τελευταίου ευρώ που κατευθύνεται από τα δημόσια ταμεία σε ΜΜΕ, είτε αφορά σε ενισχύσεις είτε στην κρατική διαφήμιση. Απόλυτη διαφάνεια απαιτείται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ, αλλά και στην προέλευση του ενημερωτικού περιεχομένου, το οποίο πρέπει να παράγεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους που υπογράφουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων είναι σκληρά εργαζόμενοι σε ιδιαίτερα δύσκολες εργασιακές συνθήκες, υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ, σημειώνοντας ότι η μαχόμενη δημοσιογραφία, η δημοσιογραφία την οποία εκπροσωπεί η ΕΣΗΕΑ, είναι το προπύργιο της Δημοκρατίας και πρέπει να είναι πλήρως θωρακισμένη».