Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στις Ημέρες Καριέρας 2022 - Η ανάγκη για επαγγελματική αποκατάσταση και οι ευκαιρίες

Μαριάννα Κρασανάκη Μαριάννα Κρασανάκη

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στις Ημέρες Καριέρας στην Τεχνόπολη, μίλησε με εκπροσώπους εταιρειών, τους διοργανωτές, πήρε δηλώσεις από τον Κωστή Χατζηδάκη και μπήκε στον παλμό των νέων για επαγγελματική αποκατάσταση

Οι Ημέρες Καριέρας του kariera.gr, το event-σταθμός στην εύρεση εργασίας, «προσγειώθηκε» το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και κέντρισε το ενδιαφέρον εκατοντάδων νέων που έσπευσαν να ενημερωθούν για νέες θέσεις εργασίας και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Όσοι παρευρέθηκαν στη διοργάνωση το Σαββατοκύριακο είχαν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σειρά ομιλιών και συζητήσεων σχετικά με το μέλλον και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, από ένα δυνατό line-up ομιλητών.

Εκπρόσωποι από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες, από όλο το φάσμα της αγοράς, από την εκπαίδευση, καθώς και θεσμικοί και κυβερνητικοί φορείς, μίλησαν για την πραγματική οικονομία, για τις ανάγκες που έχει η αγορά εργασίας στην Ελλάδα σήμερα, για τις πιο σύγχρονες και πιο επιθυμητές δεξιότητες, αλλά και για ευρύτερα, φλέγοντα ζητήματα.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στις Ημέρες Καριέρας και συνομίλησε με εκπροσώπους εταιρειών, διοργανωτές αλλά και με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Κάναμε μια βόλτα στα περίπτερα της έκθεσης. Οι εκπρόσωποί τους ενημέρωναν όσους ήθελαν να πάρουν πληροφορίες. Οι αμοιβές πλέον είναι ανταγωνιστικές και οι θέσεις εργασίας αρκετές για τους νέους ενδιαφερόμενους. Προτεραιότητα των εταιρειών είναι το θετικό περιβάλλον και η ευχαρίστηση του προσωπικού εν ώρα εργασίας.

Η κα. Γαϊτανλή, διευθύντρια επικοινωνίας του kariera.gr δε θα μπορούσε να είναι περισσότερο χαρούμενη με την επιστροφή της διοργάνωσης μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω κορονοϊού. «Δυο ημέρες αφιερωμένες στην εργασία» όπως τονίζει η ίδια με στόχο τη δια ζώσης επικοινωνία ανάμεσα σε επιχειρήσεις και ενδιαφερόμενους.

Ο CEO του kariera.gr σε ερώτηση για τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται από τις επιχειρήσεις που βρίσκονταν στις Ημέρες Καριέρας απάντησε πως υπάρχουν «Όλων των ειδών αναλόγως το αντικείμενο, οτιδήποτε χρειάζεται μια εταιρεία για να προχωρήσει μπροστά».

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του τίμησε τη διοργάνωση ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δηλώσεις του μίλησε για την αισθητή μείωση της ανεργίας και τη σημασία των υπηρεσιών απασχόλησης ανέργων.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr για τα μέτρα που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση για τη συχνή εκμετάλλευση των εργαζομένων αλλά και τη μαύρη εργασία, ο υπουργός δήλωσε:

«Εμείς ως κυβέρνηση κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας. Είναι σημαντικό ότι η ανεργία έχει πέσει 5 μονάδες την τελευταία τριετία, από το 17,5% στο 12,5%. Συνεχίζουμε όμως είναι μια προσπάθεια πολυεπίπεδη που έχει να κάνει με τη συνέχιση μιας σοβαρής οικονομικής πολιτικής, με τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης. Σ' αυτό το πλαίσιο προφανώς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία είτε ως υπηρεσία απασχόλησης είτε από άλλους φορείς. Υπηρεσίες που φέρνουνε πιο κοντά τις επιχειρήσεις με τους ανέργους».

«Η έμφαση που δίνουμε έχει να κάνει με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία είναι ένα εργαλείο για την αληθινή καταγραφή του ωραρίου - υπερωριών εργαζομένων προκειμένου να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματά τους αλλά και με στόχο να υπάρχει δίκαιος ανταγωνισμός μεταξύ των ίδιων των επιχειρήσεων. Και από την άλλη πλευρά έχουμε προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίηση της επιθεώρησης εργασίας. Είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή ώστε να μπορεί να κάνει τη δουλειά της με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και με μεγαλύτερη αμεροληψία».