Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ζουν σε ετοιμόρροπο σπίτι και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ

Newsbomb

Το σκληρό πρόσωπο της ελληνικής πραγματικότητας αποτυπώνεται μέσα από μία ακόμη ανθρώπινη ιστορία μίας οικογένειας που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ωστόσο, πληρώνει ΕΝΦΙΑ.

Η υπόθεση προκαλεί την κοινή αίσθηση. Μία οικογένεια από την ορεινή Γλαύκη της Ξάνθης διαμένει σε ένα διώροφο παλιό οίκημα, το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Η πρόσβαση στον πρώτο όροφο γίνεται μέσω ξύλινης ξεχαρβαλωμένης εσωτερικής σκάλας ενώ το πάτωμα του κτηρίου έχει καλυφθεί από στρώμα χώματος το οποίο όπως αναφέρουν οι ένοικοι δημιουργήθηκε από τις βροχοπτώσεις. Μάλιστα, στη πρώτο όροφο δεν υπάρχει ταβάνι, παρά μόνο η σκεπή στην οποία εντοπίζονται ρωγμές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Thrakitoday, η θέρμανση του χώρου γίνεται με σόμπες ωστόσο το γεγονός πως το σπίτι περιστοιχίζεται από ξύλινες πρόχειρες κατασκευές καθιστά επικίνδυνη ακόμη και τη χρήση τους. Παράλληλα, εντός του ετοιμόρροπου σπιτιού δεν υπάρχει καν τουαλέτα, με τους ένοικους να αναγκάζονται να βγουν έξω σε άλλο χώρο, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του μπάνιου.

Το απόκομμα από τον... ΕΝΦΙΑ!

Όπως αναφέρει ο κ. Καρά Χουσεΐν Φερίτ, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά το θάνατο του πατέρα του. «Είμαστε πέντε αδέλφια, οι αδελφές μου έχουν παντρευτεί και σήμερα μένουμε εδώ εγώ, η μητέρα μου και ο μικρός μου αδελφός» τονίζει ο ίδιος, εξηγώντας πως η μοναδική πηγή εσόδων της οικογένειας είναι ένα επίδομα που τους καταβάλει ο ΟΓΑ, μιας και ο μικρός του αδελφός είναι ανήλικος, καθώς και τα ελάχιστα μεροκάματα που κάνει ο ίδιος κατά διαστήματα. «Κάνω ένα ή δύο μεροκάματα κάθε 10 ημέρες και βγάζω 5 με 10 ευρώ» συμπληρώνει, με τους εισοδηματικούς πόρους να μην επαρκούν ούτε για την κάλυψη των απαραίτητων για την καθημερινή επιβίωση της οικογένειας.

Ωστόσο, η οικογένεια, παρά τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει, καλείται να πληρώσει τον φόρο ακινήτων, με το ποσό να αγγίζει τα 237 ευρώ.

Πηγή: Thrakitoday