Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Υπερχείλισε ο Αναποδάρης ποταμός (video)

Νεφέλη Σκαρλίδου Νεφέλη Σκαρλίδου

Πολλά τα προβλήματα στην Κρήτη από την πρόσφατη κακοκαιρία – Μέχρι τις αυλές των σπιτιών έχει φτάσει το νερό στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ο Δήμος Βιάννου στην Κρήτη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγων των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί τις τελευταίες ημέρες.

Σφοδρά κύματα κακοκαιρίας «σάρωσαν» το νησί, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην Κρήτη είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του Αναποδάρη ποταμού, με το δρόμο να έχει κλείσει και τις καλλιέργειες να βρίσκονται κάτω από το νερό.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων καταγράφονται στα σημεία από τη Μάρθα ως τη Βιάννο, στο δρόμο προς το Καστρί, μετά τα Αμιρά καθώς και στο παραλιακό οδικό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφονται, επίσης, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κυρίως στις περιοχές Έμπαρός, Ξενιάκο, Άρβη, Χόνδρος, Κερατόκαμπος και Αφρατί, αλλά και στις γεωτρήσεις στην Ψαρή Φοράδα, το Αφρατί και τον Κερατόκαμπο.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου η γη φαίνεται πως δε μπορεί να ρουφήξει άλλο νερό από το Οροπέδιο Καθαρού με αποτέλεσμα ο ποταμός της περιοχής να έχει υπερχειλίσει και τα νερά να εισβάλουν σε σπίτια.

Πηγή: cretalive.gr