Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ισπανία: Δεν είστε μόνοι, είμαστε όλοι Έλληνες

Newsbomb

Το χρέος, αλλά και οι μηχανισμοί της Ευρώπης είναι το αντικείμενο του www.AuditamosGrecia.org που φιλοδοξεί να αφυπνίσει συνειδήσεις και να θέσει τις βάσεις για μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την παγκόσμια οικονομία.

Η οργάνωση θεωρεί πως οι διεθνείς μηχανισμοί είναι άδικοι και καταδικάζουν κοινωνίες ολόκληρες στην αναξιοπρέπεια χωρίς να επιτρέπουν τη βιωσιμότητα της οικονομίας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση.

Ενόψει της διαπραγμάτευσης που γίνεται αυτές τις μέρες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, ο οργανισμός δημιούργησε αυτό το video για να θυμίσει σε όλους ότι η υπόθεση της Ελλάδας δεν είναι άσχετη από αυτή των υπολοίπων χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Να θυμίσουμε ότι χθες Δευτέρα (15/06/2015) ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων:

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα γιατί είναι πιο κρυστάλλινα τα πράγματα. Από την αρχή το μήνυμα του Eurogroup ήταν ξεκάθαρο, είτε υπογράφετε το μνημόνιο είτε πηγαίνετε στα βράχια. Εμείς είπαμε πως δεν το πιστεύουμε αυτό και ξεκινάμε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Το κάναμε. Επιτέλους φτάσαμε στο σημείο που η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν ενδιαφέρεται για την Ευρώπη των λαών. Εμείς πάντως δεν πρόκειται να υπογράψουμε μία παράταση της κρίσης. Αυτή τη συμφωνία τού παίρνουμε την επόμενη δόση και συνεχίζεται επ' άπειρον η ύφεση, δεν έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό να την υπογράψουμε».