ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πράσινο όραμα της Μπιρμπίλη για την παραλιακή!

Το πράσινο όραμα της Μπιρμπίλη για την παραλιακή!
Το masterplan για την ανάπλαση του Φαληρικού ∆έλτα, παρουσιάστηκε χθες στον...

Το masterplan για την ανάπλαση του Φαληρικού ∆έλτα, παρουσιάστηκε χθες στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Ολυμπιακό Πόλο Παλαιού Φαλήρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παµπούκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.

Θα μετατραπεί σε πάρκο 760 στρεμμάτων, το οποίο θα ξεκινά από την περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα φτάνει ως το κλειστό γυμναστήριο του Tae Kwon Do, το οποίο θα γίνει συνεδριακό κέντρο.

Η πρόταση τού ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, περιλαμβάνει υπογειοποίηση και µετατόπιση νοτιότερα προς τη θάλασσα της Λεωφόρου Ποσειδώνος, πεζόδροµοι που καταλήγουν σε προκυµαίες, ποδηλατοδρόµοι , προστατευόµενη πισίνα µε θαλασσινό νερό που θα αποτελεί συνέχεια της θάλασσας και θεµατικές ενότητες δραστηριοτήτων µε πολύ πράσινο και χώρους αναψυχής.

Επίσης σχεδιάζεται η ένωση µε τον χώρο τού παλαιού Ιπποδρόµου ώστε να δημιουργηθεί ένα πάρκο µε πολύ πράσινο και χώρους αναψυχής.

Ακόμη προβλέπονται κάθετοι άξονες από την Καλλιθέα και το Μοσχάτο προς τη θάλασσα, θεµατικές ενότητες «Φύση» και «Πολιτισµός» όπου θα γίνονται υπαίθριες εκθέσεις και θα διοργανώνονται πολιτιστικά δρώμενα και καταδυτικό πάρκο.

Το έργο της ανάπλασης του φαληρικού μετώπου αναμένεται να δημοπρατηθεί το 2012.