ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο στο Δήμο Άνδρου για μόλυνση από χωματερή

Πρόστιμο στο Δήμο Άνδρου για μόλυνση από χωματερή
Πρόστιμο ύψους 8.600 ευρώ έχει επιβληθεί στο Δήμο Άνδρου για τη ζημιά που προκάλεσε η αυθαίρετη χωματερή...

Πρόστιμο ύψους 8.600 ευρώ έχει επιβληθεί στο Δήμο Άνδρου για τη ζημιά που προκάλεσε η αυθαίρετη χωματερή, που υπάρχει στο νησί, όπως επισημαίνεται σε έγγραφο της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά την υποβολή σχετικής ερώτησης από την βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ειδική Γραμματεία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος απέστειλε, σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, επείγον έγγραφο προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και τον Δήμαρχο Άνδρου, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να μεριμνήσουν για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών ζημιών. Η υπουργός σημειώνει, επίσης, ότι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, εισηγήθηκε την επιβολή προστίμων ύψους 8.600 ευρώ στον Δήμο Άνδρου, το οποίο επεβλήθη με απόφαση του Αντινομάρχη Κυκλάδων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, χαρακτηρίζει στο κείμενο της ερώτησης, ανυπολόγιστη την οικολογική καταστροφή στο νησί της Άνδρου και στην ευρύτερη περιοχή.