ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δεν ανατρέπεται η θεωρία του Αϊνστάιν

Δεν ανατρέπεται η θεωρία του Αϊνστάιν

Τα υποατομικά σωματίδια που εντοπίστηκαν το φθινόπωρο από Ιταλούς επιστήμονες της ομάδας Opera να ταξιδεύουν πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός δεν θα ανατρέψουν τελικά τη θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν και τη σύγχρονη φυσική

μια άλλη ομάδα επιστημόνων, που είχε αναλάβει να ξεδιαλύνει το μυστήριο, διαπίστωσε ότι οι μετρήσεις εκείνες ήταν λανθασμένες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το CERN.

Τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι τα νετρίνα δεν ξεπέρασαν την ταχύτητα του φωτός, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN). «Αρχίζουμε να έχουμε τεκμήρια με βάση τα οποία τα αποτελέσματα του πειράματος Opera οφείλονται σε ένα λάθος στις μετρήσεις», είπε ο διευθυντής ερευνών του CERN, Σέρτζιο Μπερτολούτσι.

Στην ανακοίνωσή του το CERN σημειώνει ότι πολλές άλλες επιστημονικές ομάδες θα προχωρήσουν σε νέες μετρήσεις τον Μάιο «ώστε να καταλήξουν σε μια οριστική ετυμηγορία».

«Όποια και αν είναι τα αποτελέσματα πάντως, η ομάδα του πειράματος Opera συμπεριφέρθηκε με άψογη επιστημονική ακεραιότητα, υποβάλλοντας τις μετρήσεις της και ζητώντας να γίνουν ανεξάρτητες μετρήσεις. Έτσι λειτουργεί η επιστήμη», τόνισε ο Μπερτολούτσι.