ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H NASA παρουσίασε τα «ταξί του διαστήματος»

H NASA παρουσίασε τα «ταξί του διαστήματος»

Τα διαστημόπλοια νέας γενιάς, τα οποία έχει ονομάσει και «ταξί του διαστήματος» παρουσίασε σήμερα η NASA.

Σε μια μεγαλοπρεπή παρουσίαση προχώρησε η NASA, η οποία βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα διαστημόπλοια νέας γενιάς.

Η κατασκευή έχει γίνει από τη NASA και τις εταιρείες Boeing και SpaceX. Πρόκειται για τα πρώτα ιδιωτικά διαστημόπλοια και η υλοποίηση του project αυτού θα σημάνει τη μη εξάρτηση των ΗΠΑ από τη Ρωσία, αφού μέχρι σήμερα τα διαστημόπλοια που μετέφεραν τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ήταν τα Ρωσικά Σογιούζ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μάλιστα, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν την απλότητα με την οποία θα μεταβαίνουν στο διάστημα οι αστροναύτες της, επέλεξε να δώσει στα διαστημόπλοια τον όρο «ταξί».

Δηλώσεις έκανε ο Τσαρλς Μπόλντεν, διαχειριστής της NASA, τονίζοντας: «Η σημερινή ανακοίνωση θέτει το στάδιο για το πιο φιλόδοξο και συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία της NASA και της ανθρώπινης διαστημικής πτήσης».

Το ποσό που δαπανεί η Αμερική για κάθε αστροναύτη της που ταξιδεύει στον ISS είναι 70 εκατομμύρια δολάρια. Πλέον, η NASA θα επικεντρωθεί σε άλλα project και πιο συγκεκριμένα στον πλανήτη Άρη.