ΕΘΝΙΚΑ

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στα Ίμια

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στα Ίμια

Προκλητική στάση εξακολουθεί να κρατά η τουρκική πλευρά, που επιχειρεί να δημιουργήσει εκ του μη όντως σκηνικό έντασης στα Ίμια.

Όπως αναφέρουν τουρκικές εφημερίδες, ένα σκάφος της ακτοφυλακής της Τουρκίας εμπόδισε σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού «που είχε μπει μέσα στα τουρκικά ύδατα στις βραχονησίδες Ίμια».

Επιχειρώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ότι το σκάφος του λιμενικού συνόδευε ψαράδες, που ψάρευαν έχοντας περάσει στα Ίμια, μεταξύ των νησιών Τσατάλ και Τσαβούς. Το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, εμπόδισε τα ελληνικά σκάφη να προχωρήσουν «σε τουρκικά ύδατα.

Αυτήν την περίοδο είναι η εποχή της τσιπούρας, οπότε ψαράδες από Κω, Κάλυμνο και Λέρο θέλησαν να ρίξουν δίχτυα, συνοδευόμενοι από σκάφος του Λιμενικού.

Τότε, από το λιμάνι του Μποντρούμ απέπλευσε τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής, που μπήκε μπροστά από το ελληνικό και περίμενε. Οι ψαράδες συνέχισαν τη δουλειά τους ενώ τα σκάφη της ακτοφυλακής περίμεναν μπροστά από τα Ίμια.