ΕΘΝΙΚΑ

ΟΙ ΗΠΑ παραχωρούν στην Ελλάδα 400 άρματα μάχης

ΟΙ ΗΠΑ παραχωρούν στην Ελλάδα 400 άρματα μάχης

Σε συμφωνία για την παραχώρηση μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης προς τη χώρα μας φαίνεται ότι ήρθαν ΗΠΑ και Ελλάδα.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον αμερικανό ομόλογό του, Λίον Πανέτα, φαίνεται ότι «ξεκλείδωσε» η παραχώρηση 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης ABRAMS και περίπου 700 τεθωρακισμένων (M 113 και άλλων) προς την Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πανέτα εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης οπλικών συστημάτων που αποσύρουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προς τη χώρα μας.

Το επιτελείο του κ. Αβραμόπουλου κάνει λόγο για πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.

«Είχαμε μια πολύ εγκάρδια και φιλική συζήτηση για ζητήματα που αφορούν στην αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Με την ευκαιρία κάναμε μια ευρύτερη επισκόπηση της κατάστασης στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και ορίσαμε με σαφήνεια το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η συνεργασία μας, τόσο διμερώς όσο και κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Επίσης, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία θέληση να προωθήσουμε προγράμματα αμυντικής συνεργασίας, ενώ ο κ. Πανέτα διαβεβαίωσε για την αμέριστη βοήθεια προς τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.