ΕΘΝΙΚΑ

Αξιωματικός απαγορεύει σε φαντάρους το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!

Αξιωματικός απαγορεύει σε φαντάρους το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!

Διοικητής Μοίρας στα Γιαννιτσά επέπληξε υπαξιωματικό που ζήτησε από νεοσυλλέκτους να πουν το εμβατήριο στην παρέλαση ορκωμοσίας!

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Περίεργα γεγονότα που πλήττουν το ηθικό του Στρατεύματος και αποτελούν κακά προμηνύματα για την εξέλιξη ζητημάτων εθνικής υφής καταγράφονται σε νευραλγική μονάδα του Πυροβολικού στα Γιαννιτσά. Σύμφωνα με καταγγελίες, διοικητής στρατοπέδου απαγόρευσε στους στρατιώτες να τραγουδούν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!

Το περιστατικό συνέβη στην 162 Αυτοκινούμενη Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού κατά τη διάρκεια των παρελάσεων προετοιμασίας για την ορκωμοσία των στρατιωτών. Ο εκπαιδευτής υπαξιωματικός είχε δώσει εντολή στους νεοσυλλέκτους να παρελάσουν άδοντας εμβατήρια με το ρυθμό των οποίων έπρεπε να συντονίσουν το βηματισμό τους.

Αφού έγιναν αρκετές πρόβες και οι απαραίτητες βόλτες γύρω από το στρατόπεδο, τους όρχους και το πεδίο εκπαιδεύσεως ώστε να είναι όλα άψογα και να δοθεί το μήνυμα του υψηλού εθνικού φρονήματος στο Στράτευμα, ο λοχίας ζήτησε από τους νεοσυλλέκτους των πυροβολαρχιών εκπαιδεύσεως να παρελάσουν λέγοντας το εμβατήριο που τονίζει την ελληνικότητα της Μακεδονίας, τη «Μακεδονία ξακουστή».

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από την αρμόδια Διεύθυνση Πυροβολικού του αρμοδίου Συντάγματος, οι παρελαύνοντες είχαν τέτοιο πάθος ώστε το εμβατήριο ακουγόταν σε ακτίνα πολύ πιο μακρυά από τα σύνορα του στρατοπέδου.

Τι έκανε ο διοικητής

Ξαφνικά εμφανίσθηκε σχεδόν τρέχοντας ο διοικητής της Μοίρας. Κοίταξε τους εκπαιδευομένους και σφύριξε τρεις φορές. Τα τμήματα συνέχισαν την εκπαίδευσή τους και σταμάτησαν μόνο όταν ο αξιωματικός έφθασε σχεδόν φωνάζοντας να σταματήσουν αμέσως το εμβατήριο.

Στη συνέχεια, ο διοικητής κάλεσε τον υπαξιωματικό, τον οποίο επέπληξε και τού ανέφερε ότι απαγορεύεται το συγκεκριμένο εμβατήριο. Το γεγονός πήρε διαστάσεις αφού συζητήθηκε όχι μόνο στο στρατόπεδο, αλλά και στα Γιαννιτσά, στο Σώμα Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις αφού η αρμόδια επιτελική διεύθυνση ΓΕΣ/ΔΠΒ έχει δώσει εντολή να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να τιμωρηθούν όσοι έχουν προκαλέσει αυτό το θόρυβο ή αυτό το θέμα.

Μάλιστα θα γίνει ειδική έρευνα σχετικώς με την ενέργεια που αποδίδεται στον διοικητή, με εντολή που πρόλαβε να δώσει ο εν ενεργεία ακόμα υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Φράγκος Φραγκούλης.