ΕΘΝΙΚΑ

Τι έκανε ο Πούτιν στη μονή Ιβήρων, του Αγ. Όρους

Τι έκανε ο Πούτιν στη μονή Ιβήρων, του Αγ. Όρους

Πήγε να τιμήσει την Κοίμηση της Θεοτόκου με το Ιουλιανό εορτολόγιο

Με βυζαντινή ευσέβεια και σεμνότητα τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμήρ Πούτιν στη μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, την οποία επισκέφθηκε ινκόγνιτο στην αρχή της εβδομάδος.

Η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν έγινε με άκρα μυστικότητα και κάτω από ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα ασφαλείας αποκλειστικά για να κάνει το θρησκευτικό καθήκον του. Να θυμίσουμε ότι στις 28 Αυγούστου τιμάται η Κοίμηση της Θεοτόκου με το παλαιό εορτολόγιο στο Άγιον Όρος, στα Ιεροσόλυμα, στη Ρωσία, στη Σερβία, καθώς και όπου ακολουθείται το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος παρακολούθησε τις ακολουθίες, τους εσπερινούς και τις ολονυκτίες και συνομίλησε με τους μοναχούς. Όπως μας μετέφεραν αξιόπιστες πηγές, ο κ. Βλαντιμήρ Πούτιν αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέει τον ελληνικό και τον ρωσικό λαό χάρη στην Ορθοδοξία, κάτι το οποίο είχε εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

Αυτή είναι μια παράμετρος την οποία θυμάται ο Ρώσος Πρόεδρος και πέρα από τον προσωπικό χαρακτήρα της επισήμανσης αυτής, η εκτίμηση αυτή θα μπορούσε να έχει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις και να φέρει ακόμα πιο κοντά τις δύο χώρες. Ωστόσο, ορισμένοι από το αποκαλούμενο «πολιτικό σύστημα» περί άλλα τυρβάζουν.