ΕΘΝΙΚΑ

Σεραφείμ: Ο Σόρος θέλει να πάψει να υπάρχει γένος των Ελλήνων

Σεραφείμ: Ο Σόρος θέλει να πάψει να υπάρχει γένος των Ελλήνων

Άοκνες είναι οι προσπάθειες του Τζορτζ Σόρος και εκείνων που εξυπηρετεί προκειμένου να επιτύχουν την αλλοίωση της εθνοτικής σύνθεσης των Ελλήνων, υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, ο κ. Σόρος και οι «πίσω αυτού κρυπτόμενοι» στηρίζουν τους λαθρομετανάστες και κυρίως τους μουσουλμάνους, όχι «φυσικά επειδή τους έπιασε ο πόνος», αλλά επειδή αυτές «είναι οι ντιρεκτίβες του διεθνιστικού παράγοντα».

«Θα µπορούσε να τους στηρίξει στις πατρίδες τους ο κ. Σόρος. Αρα ο κ. Σόρος και οι... πίσω αυτού κρυπτόµενοι, µια και είναι ένας διατάκτης, ένας υπεργολάβος, θέλουν να επιτύχουν εκείνο που δεν πέτυχε ο Ιµπραήµ Πασάς. Να αλλάξει την εθνοτική σύνθεσή µας και µε τη δηµογραφική αλλοίωση να επιφέρει αυτό που λέµε πολυπολιτισµικότητα. Να πάψει να υπάρχει γένος των Ελλήνων. Με τη θρησκεία, την Ιστορία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε καθημερινή εφημερίδα.

Παράλληλα, ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην προσφυγή της Πειραϊκής Εκκλησίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της ανέγερσης του τεµένους στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης, διαφωνεί με τον τρόπο αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δρομολογείται και υλοποιείται το έργο.

«Αν οι µουσουλµάνοι συνάνθρωποί µας προσέφευγαν στην ελληνική Πολιτεία και έπαιρναν άδεια ανεγέρσεως ενός χώρου λατρείας, δεν θα µπορούσα να έχω αντίρρηση διότι σέβοµαι κάθε συνάνθρωπό µου. Αντίθετα, όµως, εδώ έχουµε µια πλεονεκτική θέση του Ισλάµ! ∆ηµιουργείται και Νοµικό Πρόσωπο ∆ηµοσίου ∆ικαίου, του οποίου ο θρησκευτικός λειτουργός γίνεται και λειτουργός του κράτους. Με αυτήν την παράνοµη και αντισυνταγµατική συµπεριφορά της κυβέρνησης θα έπρεπε το κράτος να χρηµατοδοτήσει και την κατασκευή ναού των αντιτριαδιστών µορµόνων, των µαρτύρων του Ιεχωβά, των σιχ και άλλων», τονίζει ο κ. Σεραφείμ.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει τη δημοπράτηση του έργου ως «εθελόδουλη συµπεριφορά στα κελεύσµατα των διεθνών κέντρων», αφού ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για το ζήτημα και επισημαίνει πως αυτοί που έσπευσαν να δημοπραττήσουν το έργο «θέλουν να στείλουν ένα µήνυµα και προς το Συµβούλιο της Επικρατείας ότι "όποια και αν είναι η άποψή σας, εµείς θα προχωρήσουµε, µε τον α ή β τρόπο"».