ΕΘΝΙΚΑ

Δυναμική δευτερολογία της Ελλάδας για το Σκοπιανό

Δυναμική δευτερολογία της Ελλάδας για το Σκοπιανό
Δυναμικά πρόβαλε, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές...

Δυναμικά πρόβαλε, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η νομική ομάδα της Αθήνας τα πολιτικά και νομικά επιχειρήματα, με τα οποία αντικρούονται οι Σκοπιανές θέσεις κατά το δεύτερο γύρο της προφορικής διαδικασίας της ελληνικής δευτερολογίας που ολοκληρώθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Μεταξύ άλλων η ελληνική πλευρά επικαλέστηκε την έλλειψη δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου και το απαράδεκτο της προσφυγής της ΠΓΔΜ λόγω στενής συνάφειας της διαφοράς με το θέμα του ονόματος.

Επίσης υποστήριξε πως η μη παραβίαση από την χώρα μας του άρθρου 11 παρ. 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, δοθέντος ότι, μεταξύ άλλων, επρόκειτο για συλλογική απόφαση όχι της χώρας μας, αλλά του ΝΑΤΟ, με βάση τα κριτήρια ένταξης σε αυτό και, επίσης, λόγω της χρήσης της συνταγματικής ονομασίας σε διεθνείς οργανισμούς από πλευράς ΠΓΔΜ έδιδε στη χώρα μας δικαίωμα να προβάλει αντίρρηση.

Επιπλέον δήλωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, η χώρα μας είχε κάθε δικαίωμα, με βάση τις ειδικές περιστάσεις (αντισυμβατική συμπεριφορά ΠΓΔΜ, όπως αλυτρωτικές ενέργειες κλπ) να προβάλει αντίρρηση στην εισδοχή της στο ΝΑΤΟ.