ΕΘΝΙΚΑ

Επίδειξη δύναμης από τους πυροβολητές Θήβας–Έτρεχαν σαν δαιμονισμένοι

Επίδειξη δύναμης από τους πυροβολητές Θήβας–Έτρεχαν σαν δαιμονισμένοι

Μας γέμισαν με υπερηφάνεια οι εικόνες των ανθυπολοχαγών να τρέχουν διαολεμένα σε όλο το πεδίο της μάχης με τρομερή αυταπάρνηση!

Οι Ανθυπολοχαγοί του Πυροβολικού «κατέβασαν» τον Τάγαρη στο πεδίο βολής Θήβας και απέσπασαν τα εύσημα αφού για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν τα αυτοκινούμενα μόνοι τους εναλλάσσοντας θέσεις από τον οδηγό του αυτοκινούμενου Πυροβόλου μέχρι αρχηγού στοιχείου... O επιτρεπτός χρόνος παραμονής στη θέση βολής τα 2 λεπτά!

Κατά την διάρκεια της άσκησης, εξετάσθηκε από τακτικής άποψης η Πυροβολαρχία σε όλες τις φάσεις του αγώνα καθώς και οι διαδικασίες για την εκτέλεση όλων των ειδών βολών πυροβολικού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ταχεία ανάπτυξη της Πυροβολαρχίας και την τακτική «Βάλλω και μετακινούμαι», σε συνδυασμό με το Σύστημα Τακτικού και Τεχνικού Ελέγχου

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2013 και αποτελεί το επιστέγασμα του εκπαιδευτικού έτους στο σχολείο εφαρμογής του όπλου του Πυροβολικού.

Δείτε μερικά στιγμιότυπα από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΒΕΡΣΗΣ – 2014» του Τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης (ΤΒΕ) της Σχολής Πυροβολικού (ΣΠΒ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 31 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2014 στο πεδίο ασκήσεων – βολών του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού, στην Θήβα.

Διαβάστε επίσης:

Ξέσπασε ο Φράγκος: Η Τουρκία θα διαλυθεί–Δεν ανέχομαι να μας απειλoύν

Φ. Φράγκος: Δεν τα βγάζω πέρα – Σκέφτομαι να εργαστώ στο εξωτερικό

Ποιά Τουρκία; Ποίοι Τούρκοι;

Φράγκος για Ίμια: Δεν θα καταλάμβαναν την βραχονησίδα οι Τούρκοι!