ΕΘΝΙΚΑ

Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών: Οι αφανείς ήρωες της Ελλάδας

Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών: Οι αφανείς ήρωες της Ελλάδας

Οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος που οργάνωσαν και έφεραν σε πέρας την επιχείρηση εντοπισμού της ποσότητας μαμούθ ηρωίνης στο σπίτι του εφοπλιστή στη Φιλοθέη.

Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, πίσω από τις ανακοινώσεις και τις φωτογραφίες υπάρχουν πάντα οι αφανείς ήρωες. Οι άνθρωποι που με απαράμιλλο επαγγελματισμό και αφοσίωση κάνουν τη δουλειά τους γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πίσω από την απόλυτη επιτυχία με την οποία στέφθηκε η επιχείρηση εντοπισμού του ενός τόνου ηρωίνης και πίσω από τις συλλήψεις των τούρκων και των ελλήνων εμπόρων του λευκού θανάτου βρίσκεται μια από πιο εκπαιδευμένες ομάδες του λιμενικού σώματος.

Οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών. Είναι οι άνθρωποι που πραγματοποίησαν την είσοδο στη βίλα του... λευκού θανάτου και συνέλαβαν τους εμπόρους ναρκωτικών αξιοποιώντας τις πληροφορίες της δίωξης ναρκωτικών και του ΣΔΟΕ. Σχεδόν «Αόρατοι» και με αξιομνημόνευτη επιχειρησιακή ετοιμότητα είχαν γίνει σκιά των εμπλεκομένων στην υπόθεση οι οποίοι εδώ και καιρό παρακολουθούνταν από τους άνδρες της ασφάλειας του λιμενικού. Υλοποιώντας ένα άρτιο επιχειρησιακό σχεδιασμό κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να «μπουκάρουν» στη βίλα της Φιλοθέης και να ακινητοποιήσουν τους δράστες ενώ παράλληλα έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα σημεία που ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Πρόκειται ίσως για μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών που έχουν γίνει στη χώρα μας καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη σπείρα διακινούσε ναρκωτικά μέσω τις χώρας μας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι άνδρες των ειδικών αποστολών ενέγραψαν στα βιογραφικά τους άλλη μια τεράστια επιτυχία αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας που διαθέτουν.

Δοκιμασμένοι στις πιο σκληρές συνθήκες ανορθόδοξου πολέμου αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει τρομοκρατικές ενέργειες στη θάλασσα όπως στα περιστατικά του "Achille Lauro" και «City of Poros» .
Έχουν αναλάβει την εκτέλεση επιχειρήσεων υψηλών κινδύνου σε όλους τους χώρους αρμοδιότητας ΛΣ και είναι εξειδικευμένοι στην κατάληψη οποιουδήποτε τύπου πλοίου εν πλω, κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Πριν απο λίγους μήνες μάλιστα είχαν συμμετάσχει ενεργά στον εντοπισμό των αλβανών δραπετών στις επιχειρήσεις που είχαν λάβει χώρα στην Ηπειρο και στην Ναυπακτία και η συνδρομή τους ήταν καταλυτική.

Σε τέτοιους ήρωες αξίζουν δημοσιογραφικές αναφορές ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην Πατρίδα.

Διαβάστε επίσης:

Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη στους κομάντος του Λ.Σ. για τους δραπέτες