ΕΘΝΙΚΑ

Αποκάλυψη: Επιτρέπουμε εορτασμό της κατάκτησης Θράκης από τους Οθωμανούς!

Αποκάλυψη: Επιτρέπουμε εορτασμό της κατάκτησης Θράκης από τους Οθωμανούς!

«Χτυπιόμαστε» για την ανέγερση τζαμιών την ώρα που η μειονότητα της Θράκης έχει την πλήρη ελευθερία να διοργανώνει εκδήλωση επετείου για την κατάκτηση της Θράκης από τους Οθωμανούς.

Ακούσατε σωστά. Διαβάστε τι γράφει η τουρκόφωνη «Ρόντοπ Ρουζγκαρί»

«Στις 15 Ιουνίου θα οργανωθεί στο χωριό Χλόη του δήμου Αρριανών η παραδοσιακά τελούμενη τελετή 40 Κουρμπάνια.

» Η τελετή που οργανώνεται από την κόσμο της Χλόης είναι ανοιχτή σε όλους. Σε αυτούς που θα μετάσχουν στην τελετή θα προσφερθεί το γνωστό φαγητό της Χλόης ¨Μπακιρλαμά¨».

40 Κουρμπάνια

«Ο κόσμος της Χλόης οργανώνει αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει και να πληρώσει το χρέος του απέναντι στους μαχητές και τους ήρωες που μας άφησαν την περιοχή αυτή ως πατρίδα.

» Τα σαράντα παληκάρια κατά την διάρκεια της κατάκτησης των Βαλκανίων, έδωσαν πολύ σκληρούς αγώνες και κάποιοι εξ αυτών έπεσαν μαχόμενοι γι’ αυτό τον σκοπό. » Μετά λοιπόν από τις νίκες που είχαν αποφάσισαν να το γιορτάζουν με μια τελετή. Αρχικά η γιορτή είχε την ονομασία ¨Γιορτή Ηρώων¨, έπειτα ¨Κουρμπάνι Ηρώων ¨.

Στον καιρό μας η γιορτή γίνεται ετησίως με την επωνυμία ¨σαράντα κουρμπάνια¨. Η γιορτή σε γενικές γραμμές γιορτάζεται 40 μέρες μετά από το Χιντρελέζ της 6ης Μαΐου.

ΠΗΓΗ tourkikanea.gr

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία «απειλεί» για την μεταχείριση της μειονότητας Θράκης