ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Παπούλια για τα ελληνοτουρκικά

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Παπούλια για τα ελληνοτουρκικά

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είχε λίγο νωρίτερα σήμερα ο υπουργός εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για θέματα εθνικής ασφάλειας, τονίζοντάς του πως η Ελλάδα είναι απόλυτα ασφαλής σε ένα ασταθές γειτονικό περιβάλλον, όπως ο ίδιος υπογράμμισε.

Ακόμα, ζήτησε τη γνώμη του προέδρου για το σύμφωνο Γιλμάζ – Παπούλια, το οποίο είχε υπογραφεί το 1988, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ωστόσο αυτό έχει καταπατηθεί αρκετές φορές από την πλευρά των «γειτόνων» μας.
Αναλυτικά η συνομιλία των δύο αντρών:

-Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, πρώτα απ' όλα να σας ευχαριστήσω για την συνάντησή μας, θέλω να σας πω ότι σε αυτό το γενικευμένο ασταθές περιβάλλον και με την κρίση να χτυπάει και την ευρύτερη γειτονιά μας, το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας, και για την Ελλάδα πρωτίστως αλλά και μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε μέσα από την αμυντική διπλωματία να δηλώνουμε το παρών ως σταθεροποιητικός παράγοντας. Ξέρω το ενδιαφέρον σας για τα εθνικά θέματα, για την εξωτερική πολιτική και πρέπει να σας πω ότι ένα από τα ζητήματα που θα ήθελα να συζητήσουμε και να πάρω και τη γνώμη και τη συμβουλή είναι κάτι για το οποίο είχατε βάλει παλαιότερα την υπογραφή σας, είναι για το περίφημο Γιλμάζ – Παπούλιας σύμφωνο με τους γείτονες μας που φέτος το χρειαστήκαμε σαν βάση γιατί όπως θα σημειώσετε περάσαμε και μια περίοδο που πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και λέω ότι επειδή μας βοήθησε πολύ, να σας επισκεπτόμαστε για το πώς θα το επικαιροποιήσουμε και θα το αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο.

-Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ευχάριστα νέα κύριε Υπουργέ, ιδιαίτερα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, που γνωρίζετε εσείς ως παλαιός διπλωμάτης πως είναι ένας παράγοντας ασφάλειας, ηρεμίας για την ευρύτερη περιοχή σε ταραγμένες εποχές όπως είναι οι σημερινές.

Διαβάστε επίσης:

Στον Κάρολο Παπούλια ο Κουτσούμπας