ΕΘΝΙΚΑ

«Σκέπασαν» τους αιθέρες οι πιλότοι – «Καθήλωσε» το κοινό ο «ΖΕΥΣ» (vid)

«Σκέπασαν» τους αιθέρες οι πιλότοι – «Καθήλωσε» το κοινό ο «ΖΕΥΣ» (vid)

Επικίνδυνοι ελιγμοί, εντυπωσιακοί σχηματισμοί και πρωτοφανές πάθος από τους εναέριους «μαχητές» στο 3ο Athens Flying Week– Υποκλίθηκε στο ελληνικό μαχητικό F-16 «ΖΕΥΣ» ο κόσμος

Ρεπορτάζ: Κατσαρός Λάμπρος – Διαμαντάκης Γιώργος

Μπορεί ο καιρός να έβαζε δύσκολα στους πιλότους αλλά όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Βέλγοι, Ιταλοί, Δανοί , Πολωνοί, Ολλανδοί αλλά και τα δικά μας παιδιά έδειχναν να απολαμβάνουν τη μεγάλη γιορτή που είχε στηθεί από νωρίς.

Το newsbomb.gr βρέθηκε στο AthensFlyingWeek και σας μεταφέρει τον παλμό.

Στη φετινή και τρίτη μεγαλειώδη αεροπορική γιορτή πήραν μέρος μερικοί από τους καλύτερους πιλότους και μερικές από τις πιο σύγχρονες αεροπορικές μηχανές.

Στο 3ο Athens Flying Week συμμετείχαν τα ακροβατικά σμήνη της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (MIG-29 DemoTeam), της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 SoloDisplay), η Εθνική Αεροπορική Ακροβατική ομάδα της Ιορδανίας (RoyalJordanFalcons), το ελικόπτερο της RedBull αλλά και ξεχωριστοί πιλότοι όπως ο Luca Bertossio, ο Δημήτρης Βερβερέλης, ο Ηλίας Σοφιανός και άλλοι πολλοί.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Αεροπορία Στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.

Καταχειροκροτήθηκε ο «ΖΕΥΣ» - Υποκλίθηκαν άπαντες στο ελληνικό μαχητικό

Με πολύ απλά λόγια «μας πήρε τα μυαλά»… Ο λόγος για το ελληνικό μαχητικό f-16 «ΖΕΥΣ» που με τους ελιγμούς του και την επιθετικότητά του τρέλανε τον κόσμο. Όταν ο Σμηναγός (ι) Γιώργος Ανδρουλάκης έκανε την εμφάνισή του πιλοτάροντας το ελληνικό F-16, ο κόσμος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον θαυμασμό του. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έστρεψαν τα κεφάλια τους στο μαχητικό και δεν ξεκόλλησαν το βλέμμα τους. Όπως ήταν φυσικό και ο Γιώργος δεν μας άφησε παραπονεμένους.

Η ομάδα «ΖΕΥΣ» που φέτος όπου και αν έχει εμφανιστεί (Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία και αλλού) έχει αποθεωθεί από το κοινό, προσέφερε απίστευτη ενέργεια και μοναδικούς ελιγμούς.

Αρχικά εμφανίστηκε μαζί με το Ολλανδικό μαχητικό F-16 RNLAF και τον πιλότο αυτού με το προσωνύμιο «Slick». Περνώντας μπροστά από το κοινό εισέπραξε το πρώτο χειροκρότημα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σμηναγός Ανδρουλάκης ανεβάζει το F-16 ψηλά, πολύ ψηλά. Για μερικά δευτερόλεπτα, το ελληνικό μαχητικό χάνεται στα σύννεφα. Και ξαφνικά εμφανίζεται με αστραπιαία ταχύτητα για να προσφέρει υπερθέαμα. Λίγο πριν το τέλος της επίδειξης ο Σμηναγός Ανδρουλάκης ευχαριστεί τον κόσμο καθώς από το μεγάφωνο ακούγεται η φωνή του «Καλησπέρα Αθήνα. Σας ευχαριστούμε πολύ. Να αγαπάτε την πατρίδα» ήταν μερικά από τα λόγια του Σμηναγού που καταχειροκροτήθηκε.

1

Πριν το πέρας της επιδείξεως της ομάδας «ΖΕΥΣ» ο Σμηναγός ζητά να ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Με πολύ αργό ρυθμό διανύει τον διάδρομο απογείωσης ενώ τα φλας αστράφτουν. Μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, το μαχητικό και ο χειριστής του κάνοντας ελιγμούς αριστερούς και δεξιούς, σαν να χαιρετούν, επιστρέφουν στη βάση τους στην Τανάγρα. Λίγα λεπτά πριν κυριολεκτικά έχουν κόψει τον ουρανό στα δύο!

2

Ακολουθεί το ελικόπτερο Σινούκ που μεταφέρει αλεξιπτωτιστές. Λόγω της κακοκαιρίας όμως δεν κατέστη εφικτό οι αλεξιπτωτιστές να «πέσουν» με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να προσγειωθεί.

Εντυπωσίασαν τα Apache

Τα Πολεμικά Ελικόπτερα Apache έκλεψαν την παράσταση. Η Αεροπορία Στρατού με την ομάδα «Πήγασος» έκανε την έκπληξη. Με ανεπανάληπτους ελιγμούς συγκέντρωσε το χειροκρότημα του κοινού. Μάλιστα ο χειριστής του ελικοπτέρου χαιρέτησε ένα προς ένα όλα τα κομμάτια όπου βρισκόταν συγκεντρωμένος ο κόσμος.

4

Χρώματα και εντυπωσιακή τετράδα

Λίγα λεπτά μετά από τον αεροδιάδρομο του Τατοΐου απογειώνονται τα BlueKirkis. Άλλοτε σε σχηματισμό βέλους, άλλος σε παράταξη το ένα δίπλα στο άλλο, εντυπωσίασαν με τον συγχρονισμό τους. Όπως έγινε γνωστό στο κοινό οι Ιταλοί πιλότοι ζήτησαν να μην παίξει κάποιο τραγούδι όπως στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, επειδή λίγο καιρό πριν «χάθηκε» ένας φίλος τους και συνεργάτης τους στη Βενετία.

Πετώντας σχετικά χαμηλά σχημάτισαν με χρώματα την Ιταλική σημαία ενώ λίγο πριν τη λήξη της επίδειξής τους σχημάτισαν την ελληνική σημαία και χειροκροτήθηκαν με πάθος από το κοινό.

3

Απίστευτο θέαμα από το Βελγικό μαχητικό

Με ανοιχτό το στόμα άφησε τους θεατές το θορυβώδες μαχητικό της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας. Κάνοντας απίστευτους ελιγμούς που σου έκοβαν την ανάσα εισέπραξε, και όχι άδικα, το χειροκρότημα του κοινού.

Κοινό, μαχητές και διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου!

Δείτε φωτογραφίες και δηλώσεις από στελέχη της οργανωτικής επιτροπής στο galleryπου ακολουθεί…

Διαβάστε επίσης:

Καταχειροκροτήθηκαν οι πιλότοι του «Ζευς» – Εντυπωσίασαν με τους ελιγμούς τους (vid)

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ακόμα «καίνε» τα βουνά–Οι Πυροβολητές «κατέβασαν» τον Τάγαρη

Το «ΖΕΥΣ» καθήλωσε και τους Τσέχους: Μάγεψε περισσότερους από 220.000 θεατές (pic-vid)

«Συναγερμός» στη Λήμνο: «Κατατροπώθηκαν» οι Τούρκοι Κομάντος (pics)!

TLP 2014: Μας έκαναν υπερήφανους- Τα ελληνικά Μιράζ έγραψαν ιστορία (pics-vid)

Παραμιλά η Ευρώπη: Αυτό είναι το ελληνικό μαχητικό που τρέλανε εχθρούς και φίλους (vid)

Έτσι εκπαιδεύονται τα «Ελληνικά Φτερά» - Να γιατί οι Τούρκοι παραμιλούν (vids)